Dumitraşcu: Prioritatea mea în 2016 este extinderea reţelei de canalizare

Maria Dumitraşcu, primarul comunei Berleşti, şi-a întocmit lista cu priorităţi în anul 2016. Nu ar mai avea multe de făcut, căci a atins în toate mandatele de primar cam toate sectoarele de activitate, drumuri, şcoli, grădiniţe, sănătate, alimentare cu apă. Maria Dumitraşcu se va dedica în acest an proiectului de extindere a reţelei de canalizare în cinci sate ale comunei. Este vorba de satele Berleşti, Lihuleşti, Scrada, Pârâul Viu şi Gâlceşti.

Primarul comunei Berleşti, Maria Dumitraşcu, vrea să ducă la bun sfârşit în acest an proiectul de extindere al reţelei de canalizare. În prezent, canalizarea are doar doi kilometri, iar autorităţile locale vor să extindă proiectul şi în satele Berleşti, Lihuleşti, Scrada, Pârâul Viu şi Gâlceşti. ”Am realizat doar doi kilometri de canalizare, dar toată ţeava şi toate căminele sunt aduse în localitate, sunt în custodia primăriei Berleşti. Proiectul este realizat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare de 7,6 milioane de lei. În principiu ar mai trebui extinsă canalizarea cu încă 20 de kilometri”, a spus Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.

Cât priveşte infrastructura localităţii, primarul Maria Dumitraşcu spune că ar mai fi de turnat un al doilea strat de asfalt pe o lungime de opt kilometri de drum şi ar mai rămâne de asfaltat alţi cinci kilometri, respectiv două sate. Referitor la alte investiţii derulate în acest an, primarul Maria Dumitraşcu spune că se încearcă atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea unei pensiuni turistice în zonă, a unui muzeu dar şi a altor obiective. ”Vom încerca să obţinem finanţare prin GAL-ul din care facem parte, dacă va fi posibil căci bugetul de anul acesta, în comparaţie cu nevoile noastre, nu este deloc plauzibil. Întotdeauna suntem nevoiţi să facem multe cu bani puţini”, a spus Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: