Dumnezeu l-a demis pe Satana

Există incompatbilităţi mai presus de astrologie. Exemplele sunt nenumărate, dar, în general, proştii nu sunt compatibili cu nimeni şi nici între ei. De fapt, cu atât mai puţin între ei. Recent, s-a consumat exemplul perfect: incompatibilitatea între aromânul Gigi Becali ţi olteanul Victor Piţurcă. Nu că mă laud, dar eu am anunţat pe blog că nu-l va prinde paltonul pe Piţurcă în Ghencea încă din iunie. M-am înşelat. Nu l-au prins nici pantalonii trei-sferturi. A plecat pe caniculă, săracul, mai mai să facă insolaţie când şi-a semnat demisia.

De ce nu se potrivesc Becali cu Piţurcă, este destul de evident. Sunt amândoi doi oameni orgolioşi, dar orgoliul exacerbat în aceste două cazuri merge mână în mână cu faptul că sunt amîndoi nişte nerozi. Ăsta-i cuvântul perfect. Acest oltenism superb îi caracterizează ideal pe Piţurcă şi Becali. Dacă-i faci proşti, îi lauzi. Doi oameni care nu pot conlucra cu nici un chip nu mai sînt oameni. Sunt berbeci. Incompatibilitatea personajelor era la mintea cocoşului şi a remarcat-o şi Gigi Becali la conferinţa de presă care urmat demisiei lui Piţurcă: păi, chiar nu ştie nimeni care-i porecla lui Piţi sau numărul lui de la maşină? Păi, normal. Satana! Măcar la Piţurcă porecla e în concordanţă cu hobby-urile. Becali, în schimb, e un împătimit de jocuri de noroc şi de Dumnezeu în aceeaşi măsură. Vă spuneam, la conferinţa de presă a zis că îl va întreba deseară, în rugăciune, pe Dumnezeu pe cine ar trebui să pună antrenor, ”ca să nu-şi mai bage Diavolul coada”. Zi-i Satana, nea Gigi! Zi-i pe faţă! Şi întreabă-l pe Dumnezeu şi de două-trei transferuri, că văd că atunci când ai întrebat ce terenuri să cumperi de la armată te-a sfătuit bine.

Ce mă amuză la Becali este că încă are impresia că Steaua de acum e o echipă valoroasă. Se înşeală. E una sub-mediocră şi vom avea (toţi nesteliştii) plăcerea de a-i vedea scufundându-se mai adânc ca anul trecut. Fără tactica căcăcioasă a lui Piţurcă, se va alege praful. Aviz amatorilor de pariuri şi lui Adi Mutu.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: