După Braga, vine vacanţa

Pandurii încheie o serie infernală odată cu meciul de aseară de la Braga. După 6 săptămâni intense în care au jucat aproape numai din 3 în 3 zile, Eric şi compania au parte de o binemeritată mini-vacanţă.

Vacanţa se datorează în principal selecţionerului Victor Piţurcă. Acesta a solicitat amânarea etapei a 7-a a Ligii 1 pentru ca jucătorii să fie apţi pentru dubla decisivă cu Turcia şi Ungaria. Pandurii nu mai sunt nevoiţi astfel să joace în acest weekend cu Dinamo şi primesc câteva zile libere de la Pustai.

În loc de Dinamo, au liber

Meciul de la Braga a consfinţit finalul unei serii teribil de obositoare pentru panduri. Trupa lui Pustai a jucat nu mai puţin de 12 meciuri oficiale în ultimele 6 săptămâni, o medie simplă de 2 partide pe săptămână. Din aceste 12 jocuri, 6 au fost în Liga 1 şi 6 în Europa League.

Seria de foc a început pe 16 iulie la Tallinn şi s-a încheiat aseară la Braga. În mod normal, gorjenii mai aveau de disputat o partidă de foc în acest week-end, cu Dinamo pe teren propriu. Cum Piţurcă a solicitat amânarea etapei a 7-a pentru ca jucătorii din Liga 1 să fie „fresh” pentru dubla cu Ungaria şi Turcia, partida contra câinilor roşii a fost amânată pentru luna decembrie. Pandurii revin astăzi din Portugalia după un drum extrem de obositor şi vor primi câteva zile libere din partea antrenorului, cel mai probabil până luni. Următorul meci oficial al pandurilor e programat pentru 14 septembrie, în deplasare contra fostului antrenor Petre Grigoraş, în CFR Cluj - Pandurii.

12 – meciuri oficiale au disputat pandurii în Liga 1 şi Europa League în numai 45 de zile. Gorjenii s-au deplasat mii de kilometri, având de jucat în Estonia, Israel sau Portugalia

Unii merg la naţională

În timp ce coechipierii săi iau o binemeritată pauză, căpitanul pandurilor, Paraskevas Christou, trebuie să se prezinte la lotul naţional al Ciprului pentru două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia, 2014. Fundaşul de 29 de ani trebuie să se prezinte la lotul ţării sale, acolo unde se va antrena în perioada 2-11 septembrie. Christou are 26 de selecţii deja în naţionala Ciprului pentru care n-a mai jucat însă din octombrie anul trecut, de la 1-2 cu Slovenia. Şi asta pentru că fundaşul venit în iarnă la Tg-Jiu nu a putut juca 6 luni din cauza litigiului cu fostul său club, U Cluj. Christou are şansa acum să joace în meciul din Norvegia de pe 6 septembrie şi în cel cu Slovenia de pe teren propriu de pe 10 septembrie.

Şi Matulevicius are şanse mari să fie chemat la naţionala Lituaniei pentru meciurile din preliminariile CM cu Letonia şi Liechtenstein. Atacantul pandurilor de 24 de ani a marcat pentru ţara sa în amicalul ruşinos din Luxemburg, scor 1-2 şi are din nou poftă de gol şi la Pandurii acolo unde a înscris în partida de la Chiajna. După ce Nistor a plecat la Evian, gorjenii au şanse minime să mai dea un jucător la naţionala lui Piţurcă în viitorul apropiat. Anton sau Nicoară ar fi cei mai viabili candidaţi, dar asta după ce soarta României în actualele preliminarii va fi stabilită. Tricolorii se luptă să ajungă la baraj şi se duelează cu cele două contracandidate la locul 2, Ungaria şi Turcia, chiar în luna septembrie.

300 – de mii de euro este cota lui Christou, fundaş sosit în iarnă de la U Cluj, dar care nu a apucat să debuteze pentru gorjeni până la meciul cu Levadia Tallinn

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: