„Manita” de moral înainte de Braga

Pandurii s-au „dopat” cu moral înaintea returului decisiv cu Braga din Europa League. Oamenii lui Pustai au câştigat clar la Chiajna, 5-1, şi au reuşit prima victorie după o serie de 3 eşecuri consecutive.

Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu 1-5 (0-1), Stadion „Concordia” din Chiajna, spectatori 3.000

Au marcat: Orlando da Costa (min. 80) / Erico da Silva (26’), Eric (56’), Breeveld (58’), Matulevicius (84’), Ciucur (93’)

Chiajna: Râmniceanu – Creţu, Melinte, Leca, Bucurică – Neagu, Ispir, Coşereanu (Onduku, 59’), Roşu (Strătilă, 69’) – Zaharia, Florea (Orlando da Costa, 42’).  Antrenor: Ionuţ Chirilă

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico da Silva, Christou, Momcilovic – Anton (Cristea, 62’), Breeveld – Buleică (Nicoară, 46’), Eric, Bohale (Ciucur, 55’) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Melinte (54’) / Anton (14’)

Pandurii aveau nevoie neapărată de o victorie la Chiajna pentru a ieşi din pasa proastă cu 3 eşecuri la rând. Totul a ieşit perfect.

Joga Bonito !

Pustai era gata să oprească seria de eşecuri pornită la Piatra Neamţ şi continuată cu Astra şi Braga. Aşa se face că pentru 90 de minute, tehnicianul a uitat de returul cu portughezii şi s-a concentrat pe duelul de la Chiajna. Pustai a renunţat la sistemul de rotaţie al portarilor şi l-a titularizat tot pe Stanca, acelaşi goalkeeper din meciul de joi de la Cluj. Singura surpriză în primul 11 a fost exoticul Bohale, în locul lui Nicoară. În rest, titularii de serviciu erau la post să aducă prima victorie după 17 zile de secetă. Breeveld a avut prima ocazie, dar nu a reuşit să-l bată din 6 metri pe Râmniceanu. Gazdele au replicat prin Melinte şi Florea, dar cei doi au fost blocaţi în aceeaşi fază de Stanca, respectiv Christou. Golul a venit până la urmă pe filieră braziliană. Eric a centrat din corner iar bunul său amic, Erico a reluat imparabil cu capul. Inspirat şi Pustai că l-a titularizat pe fundaşul brazilian în ciuda gafei care a dus la eşecul cu Braga. Pandurii şi-au dublat repede avantajul prin Matulevicius, dar bucuria a durat numai câteva secunde căci Teo Crăciunescu a inventat un fault în atac şi a anulat reuşita lituanianului. Repriza s-a încheiat pe fondul dominării pandurilor care au mai ratat trei ocazii de gol prin aceiaşi brazilieni, Eric şi Erico.

Victorie fără dubii

Pustai a scos la pauză „fantoma” Buleică şi l-a introdus pe Nicoară. Anton putea dubla avantajul, dar a tras în Râmniceanu din numai 10 metri. Golul a venit până la urmă de la Eric, care după câteva tentative nereuşite, a driblat scurt şi l-a executat perfect pe goalkeeperul Chiajnei cu un şut puternic în plasa laterală. Imediat scorul a devenit unul de neprezentare, Breeveld reluând simplu în gol şutul nou intratului Ciucur respins în faţă de Râmniceanu. Cu ecuaţia victoriei rezolvată, Pustai mai avea dreptul de a odihni un om. A ales să-l schimbe pe Anton şi nu pe Eric, cu gândul că mijlocaşul defensiv adus de la Bistriţa a jucat non stop în această perioadă toridă cu meciuri din 3 în 3 zile. Pe final când au mai redus din motoare, gorjenii au fost surprinşi de şutul centrare al lui da Costa care s-a oprit în poartă. Stanca a rămas stană de piatră. Diferenţa de 3 goluri s-a refăcut însă imediat după pasa excelentă a lui Eric şi finalizarea simplă a lui Matulevicius. Primul gol al balticului după o lună de secetă! La ultima fază a meciului, Ciucur a prins un şut trăznet de la 20 de metri şi l-a mai bătut o dată pe Râmniceanu. Pandurii a reuşit o „manita” la Chiajna, cel mai clar succes din istorie pentru gorjeni în deplasările din Liga 1 şi pare gata de returul de joi cu Braga. Eric primeşte clar titlul de omul meciului după ce a înscris o dată şi a dat 2 pase de gol.

Arbitraţi de Teo „încurcă lume” !

Pandurii au tot dreptul să se plângă la Comisia Centrală de Arbitri, comisie condusă când de Ion Crăciunescu, când de Alexandru Deaconu. Pentru a doua oară în numai 4 etape, gorjenii au fost arbitraţi de probabil cel mai slab „fluieraş” din Liga 1, Teo Crăciunescu. Dacă la meciul cu Oţelul din urmă cu 3 săptămâni, Teo „încurcă lume” a reuşit să enerveze pe toată lumea cu stilul său ciudat de a fluiera, acum a şi greşit flagrant. Acest pseudo-arbitru a anulat în minutul 31 un gol perfect valabil al gorjenilor. Râmniceanu a ieşit greşit pe o centrare, Erico a câştigat un duel la cap, mingea a ajuns la Matulevicius care a trimis-o în poartă. Stupoare însă! Teo s-a trezit că tuşeşte în fluier şi acordă un fault în atac, henţ, Dumnezeu ştie ce şi anulează reuşita atacantului baltic. Reluările TV au demonstrat că gorjenii nu au comis nicio abatere iar golul trebuia validat. Fiul fostului mare arbitru, Ion Crăciunescu a avut norocul ca meciul să nu-i pună probleme deosebite şi învingătoarea să fie ştiută încă din startul reprizei a doua, altfel sigur şi-ar fi pus „amprenta” mai mult pe meci. Golul celor de la Chiajna, marcat cu noroc de Orlando da Costa, a fost înscris după un fault în atac neacordat la Unguruşan şi o lovitură liberă acordată aiurea de Crăciunescu junior.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: