Eric face jocurile

Rămaşi fără Nistor, Pandurii mizează enorm pe magia brazilianului Eric. Iar mijlocaşul adus de la Mediaş nu dezamăgeşte. La Chiajna a făcut spectacol cu un gol şi două pase de gol.

Pe lângă reuşitele din teren, Eric se transformă încet, dar sigur şi într-un lider al echipei. Brazilianul de 27 de ani e mereu cu gura pe colegii săi în timpul meciului, dar e responsabil şi cu buna dispoziţie în afara lui.

Magician pe teren

Adus de la Mediaş la pachet cu Nicandro Breeveld pentru 500 de mii de euro, Eric arată că îşi merită pe deplin investiţia. La Chiajna a tras din nou echipa după el în ciuda faptului că resimte evident plecarea colegului de joacă, Nistor. Eric a făcut de toate cu Concordia, de la recuperări, la driblinguri fine şi la pase cu precizie milimetrică pentru colegi. Răsplata la final: un gol şi două pase de gol. Cifrele lui sunt impresionante în acest start de sezon. Trei goluri în Liga 1 şi unul în Europa şi nu mai puţin de 6 assisturi în cele două competiţii. Un început fantastic pentru jucătorul care revine la forma care l-a consacrat la Mediaş drept cel mai bun stranier din Liga 1. „Nu contează câte goluri sau pase de gol am dat, contează că am câștigat. Ne dă moral pentru Braga pentru că, deși am pierdut acel meci, am arătat că ne putem lupta de la egal la egal cu ei. Întotdeauna este fericire mare când dau gol, dar dau și pase”, spune Eric care s-a descurcat de minune pe terenul prost de la Chiajna. „Am mai jucat pe un teren așa rău și în copilărie. După ce joci pe un teren rău, când joci pe un teren mai bun trebuie să faci și minuni. Nu contează unde joci, contează că ești fotbalist oriunde.”

900 – de mii de euro este cota de piaţă a lui Eric. Mijlocaşul de 27 de ani are 4 goluri şi 6 pase de gol în 11 meciuri la Pandurii

„Ne vom bate până la capăt !”

Eric crede în şansa pandurilor de a ajunge în grupele Europa League în ciuda eşecului de la Cluj cu Braga, 0-1. Brazilianul a ratat o dată la mustaţă grupele EL pe vremea când era la Mediaş, pierzând în play-off cu Austria Viena, 1-3 şi 2-1. Acum e decis să nu repete experienţa. „Braga e o echipă bună, foarte bună, dar eu aștept o gândire cum am avut la Tel Aviv. Cei de la Hapoel, când au deschis scorul, cred că au gândit că ne bat și noi am arătat alt fel de joc și am ieșit învingători. Ne vom bate până la capăt. Pentru mulți dintre noi poate fi o ultimă șansă de a juca în cupele europene, așa că vom da 100% pe teren acolo. Chiar dacă avem șanse 1% sau 5%, eu trebuie să rămân încrezător. Avem o ocazie și de ce să nu sperăm acum la o minune?”, mai spune brazilianul.

„Ne-am propus în tur să nu luăm gol, dar, din păcate, am luat. Totuși, asta poate fi împotriva lor pentru că, dacă vom da gol acolo, ei vor trebui să alerge mai mult și atunci putem juca mai liniștiți. Ne place presiunea, știm că va fi plin stadionul, iar acesta este un lucru foarte bun.” Eric de Oliveira

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: