După gratii pentru că au furat cabluri din cupru

Mai mulţi gorjeni au ajuns înaintea sărbătorilor de Paşti măcar pentru o noapte după gratii, după ce poliţiştii i-au prins furând cabluri electrice, interesul hoţilor fiind pentru cuprul conţinut de acestea. Doi indivizi din municipiu, cu vârste de 25 şi, respectiv, 30 de ani, sunt acuzaţi că au sustras din incinta unei firme din oraş cablu în valoare de nu mai puţin de 13.000 de lei. Un paznic i-a văzut pe aceştia în timp ce dădeau spargerea şi a anunţat Poliţia, cei doi suspecţi fiind identificaţi în scurt timp şi reţinuţi.

Patru bărbaţi din Mătăsari îşi vor petrece şi ei sărbătorile de Paşti după gratii, după ce o instanţă a emis pe numele lor mandate de arestare pentru câte 20 de zile. Cornel Daniel Adam, George Marcel Brebu, Constantin Udrescu şi Gheorghiţă Nistoran au dat spargerea în cariera Pinoasa, lângă Rovinari. Ei au aruncat din maşina cu care se deplasau cablul pe care îl furaseră, însă au uitat de sculele folosite în „meseria” lor, poliţiştii descoperind în autoturism un patent de tip electrician şi un cutter metalic. Ulterior, oamenii legii au dat şi peste cablul aruncat din autoturism, cei patru fiind suspectaţi şi de alte furturi similare de cablu.

Cu dosar penal înainte de Paşti s-au ales şi doi angajaţi ai Complexului Energetic Turceni, care au furat nu mia puţin de 12 tone şi jumătate de fier vechi din incinta unităţii. Fierul valora 9.000 de lei şi urma să fie dus la un centru de colectare a fierului vechi. Ghinionul celor doi suspecţi a apărut odată cu un echipaj de poliţie, care i-a tras pe dreapta şi le-a cerut actele pentru marfa transportată. Bărbaţii sunt acum acuzaţi de furt calificat.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: