După Pandurii, și Energia Târgu Jiu dă în judecată acţionarii

Clubul Energia Târgu Jiu, care a patronat în trecut echipe de handbal și baschet, urmează modelul clubului Pandurii Târgu Jiu şi a acţionat în instanţă membrii fondatori care nu şi-au achitat cotizaţiile. Pe rolul  instanţei de la Târgu Jiu a intrat, în data de 4 noiembrie, procesul dintre ACS  Energia Târgu Jiu, în calitate de reclamant, şi cei patru acţionari care au fondat clubul de baschet.

Judecătoria Târgu Jiu are pe rol începând  de  luni, 4 noiembrie,  procesul intentat de ACS Energia  Târgu Jiu împotriva  acţionarilor clubului: Complexul Energetic Oltenia, ARTEGO,  Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul  Local  Târgu Jiu.

Clubul care deţinea echipele de baschet şi handbal Energia Târgu Jiu a intrat în insolvenţă  la  începutul  anului  2017 şi a primit un prim termen pentru reorganizare la finalul anului.  Deşi cele două echipe au fost desfiinţate, administratorul judiciar Coreli IPURL din Craiova  nu a cerut falimentul, aşa  cum s-a întâmplat la Pandurii. 

Inspirat probabil acum de câştigarea procesului de către clubul  Pandurii Târgu Jiu cu membrii  asociaţi, administratorul de la Energia a dat în  judecată membrii fondatori pentru neplata cotizaţiilor.

Clubul Energia Târgu Jiu era înregistrat cu datorii de 7.810.567 lei, cea mai mare parte către foștii jucători. Interesant în cazul celor de  la  Energia este faptul că acest club are datorii chiar și către asociați, 223.842 de lei la Complexul Energetic Oltenia și 52.196 lei la Consiliul Județean, ambele  fiind şi la masa credală. Dar, cele mai mari sume de bani le au de recuperat foștii jucători.

Modelul prin care clubul a  fost introdus în insolvenţă a fost acelaşi de la Pandurii, jucători aduşi pe salarii foarte mari care nu s-au mai putut  plăti. „Deși  situația  financiară  era  una  grea, au fost  încheiate contracte cu mai mulți jucători cu salarii pe care clubul nu putea să le suporte (1500 – 6000 euro/lunar) și s-au acordat și prime (100-5000 euro). Primele acordate au fost aprobate de către membrii asociați prin Hotărâre. Chiar dacă valoarea jucătorilor  transferați  justifica  acordarea  acestor  salarii,  raportat  la  posibilități,  decizia  managerială  a  fost  una  total eronată, clubul neputând suporta efortul financiar”, se arată în raportul administratorului judiciar.

Clubul Energia Târgu Jiu, ale cărui  echipe  de handbal şi baschet  aduceau  sute de fani la sală, a lăsat un gust amar jucătorilor și antrenorilor, pe care nu i-a plătit. Aceștia s-au înscris la masa credală, alături de Finanțe și de alți creditori, cu sume care totalizează 1,5 milioane de euro.

Vizualizări: 1,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: