I-a înșelat, acum îi caută să le dea banii înapoi de teama pușcăriei

Bărbatul din Olt care a păcălit mai mulți bătrâni din Gorj a dat astfel de “lovituri” în alte patru județe înainte să ajungă aici. În total, în Gorj acesta a înșelat nouă bătrâni de la care a luat peste 5.000 de lei. De teama cătușelor, bărbatul a început acum să le restituie păgubiților banii. Pentru astfel de înșelăciuni, bărbatul a fost reținut de trei ori în trei zile de polițiștii din Gorj.

Primii care au recuperat banii pe care i-au dat bărbatului au fost doi rovinăreni. Aceștia au primit înapoi 1.600 de lei, bani pe care îi dăduseră bărbatului care le-a cerut ajutorul și le-a promis că le dă înapoi datoria, doar că s-a făcut nevăzut și a fugit cu banii. La fel a păcălit un alt bătrân din Rovinari. Omul a rămas fără 300 de lei după ce bărbatul care s-a împrietenit cu el i-a cerut niște bani schimbați cu promisiunea că îi aduce înapoi, dar a fugit și l-a lăsat să păzească o mașină despre care i-a spus că îi aparține și va reveni lângă ea.

Bătrânul a mărturisit că nu îl cunoștea pe cel care avea să-l păcălească. “Nu l-am văzut în viața mea. Am impresia că are complici aici, în Rovinari, care îi dau ponturi. M-a strigat pe nume. M-a dus lângă o mașină care era parcată acolo. A scos o mână de bani de 200 de lei și mi-a cerut să-i schimb. Mi-a cerut două hârtii de 100 de lei și a plecat până la colț și apoi s-a întors și mi-a mai cerut 100 de lei. Mi-a luat 300 de lei”, a spus unul dintre bătrânii care i-au căzut în plasă.

Omul a stat ore bune lângă mașină până să afle că aceasta nu îi aparținea celui care i-a cerut bani. A primit asigurări că săptămâna viitoare își va recupera și el prejudiciul. „Mi-a spus că vine nevasta lui, ca să o ajut cu niște acte. Mi-a cerut niște sfaturi și a zis să stau acolo, să-l aștept. Am rămas lângă mașină acolo, am stat pe o piatră până am aflat că mașina era a unui angajat de aici, din Rovinari. Acum aștept să îmi dea banii. Așa a promis, că îmi dă banii. Știu că trei persoane de aici a păcălit în modul ăsta. Unui alt om i-a lăsat niște chei și i-a spus că sunt de la mașina lui”, a mai spus bărbatul.

În total, nouă persoane au fost păcălite prin astfel de metode. Prejudiciul este de 5.300 de lei, iar bărbatul de 62 de ani din Olt se află acum sub control judiciar. El a promis că le restituie banii tuturor celor pe care i-a înșelat. Totul, ca să scape de plângeri. „La nivelul județului Gorj, am primit nouă plângeri în acest caz. Există și posibilitatea să fie și alte victime. Dacă sunt, sunt sfătuiți să meargă la Poliție să depună plângeri”, a explicat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Înainte să ajungă în Gorj, acesta a mai păcălit și alți oameni în Dolj, Argeș, Dâmbovița și Olt.

Vizualizări: 5,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: