E oficial! Listarea a 15 procente din CEO şi mai puţini directori!

Un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, anunţă că un pachet de 15 procente din Complexul Oltenia va fi listat pe bursă şi că în companie vor fi mai puţini directori. Acesta este rezultatul întâlnirii dintre premierul Victor Ponta la Târgu Jiu şi conducerea Complexului Energetic Oltenia, la care a mai fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, prefectul Judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu şi primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

La întâlnire a participat şi secretarul de Stat în MECMA Gelu Diaconu. Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat activitatea Complexului Energetic Oltenia. Potrivit comunicatului de presă, au fost prezentate principalele rezultate ale companiei după trei luni de funcţionare. Tot atunci au fost identificate o serie de probleme, dar şi soluţia acestora. Astfel, s-a hotărât modificarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică, dar şi a Legii Apelor nr. 107/1996.

Important pentru Sucursala Energetică Rovinari este că s-a propus şi aprobat în primă fază acordarea de garanţii EXIMBANK pentru investiţiile necesare la blocul 4. 

Mai puţini directori

Mutarea sediului Complexul Energetic Oltenia de la Turceni la Târgu Jiu  este un alt subiect abordat în această şedinţă. Mai mult, în şedinţa AGA din 30 august această schimbare va fi aprobată. Aşa cum a spus şi Ponta în conferinţa de presă de la Târgu Jiu, numărul de directori din CEO va fi redus. S-a pus în discuţie „strategia pe termen scurt în ceea ce priveşte restructurarea activităţii CE Oltenia în vederea reducerii numărului de trepte de decizie şi a ponderii personalului de conducere“, se arată în comunicat.

Programele de investiţii vor fi susţinute prin „emisiunea de acţiuni noi şi listarea la bursă a unui pachet de 15% faţă de numărul de acţiuni existente“, mai transmite Ministerul Economiei.

Pe lângă aceste subiecte, a fost analizată şi posibilitatea CE Oltenia de a se implica activ, în limitele sale de competenţă, alături de autorităţile publice locale, în implementarea strategiei de dezvoltare regională şi judeţeană, în acest sens urmând a fi stabilit un plan de acţiune comun. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: