E oficial! Spitalul de la Sadu va deveni cămin de bătrâni

Guvernul a aprobat lista unităţilor spitaliceşti care vor fi transformate în cămine de bătrâni. Aşadar, chiar dacă iniţial pe lista neagră se aflau două spitale, Sadu şi Rovinari, până la urmă doar cel din Sadu va fi reprofilat. Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu vor fi disponibilizări.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a confirmat transformarea spitalului. „A apărut Ordonanţa de Guvern în care pentru judeţul Gorj, spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu este pe lista spitalelor reprofilate. Spitalul orăşenesc Rovnari nu mai figurează practic pe această listă. Este un succes pentru noi, pentru că lista a fost modificată în sensul că în Gorj nu va fi reprofilat decât un spital”, susţine Marius Boeriu, director DSP Gorj.

Primarul din Sadu vrea să păstreze spitalul

Primarul din Sadu, Constantin Bobaru, spune că nu va accepta acest lucru şi îşi va asuma răspunderea pentru ca spitalul să funcţioneze.

Primarul spune că oricum suportă majoritatea cheltuielilor. „Cred că cei din consiliul local de la Bumbeşti Jiu, eu cel puţin în calitatea de primar şi în atributul pe care îl am, de a iniţia nu o să iniţiez niciodată un astfel de proiect de hotărâre pentru a transforma acest spital în cămin de bătrâni. Sincer sunt dezamăgit şi cred că este o mare greşeală să laşi o zonă fără acoperire din punct de vedere al asistenţei, e o mare greşeală, mai ales după ce s-a întâmplat în urmă cu peste o lună la noi. Ne vom asuma răspunderea”, spune Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va trebui să stabilească în perioada următoare care sunt spitalele care vor fi comasate. Din judeţul Gorj unităţile spitaliceşti propuse spre comasare sunt spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, care ar urma să fie preluat de Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: