E vremea liderilor ce mor

Se dă la gioale în campania asta ca la meciurile din divizia D. De altfel, și valoarea participanților este cam tot de nivelul ăla. Culmea e că au început să se implice și ăia din prima ligă. Pe Victoraș deja îl critică social-democrații europeni, deci după ce Comisia de Etică va da verdictul (pe surse am aflat că, în ciuda eforturilor depuse de Guvern, e aproape imposibil ca acela să fie altul decât plagiat, pentru că nimeni nu vrea să se compromită pentru un loser, cum a făcut-o Pop) trebuie să ne așteptăm la o demisie de onoare. Pe de altă parte, Băsescu joacă intens cartea serviciilor, dar o face trist și urât mirositor, fără să fie dublat de sprijinul maselor. Duse-s vremurile când făcea babele să plângă la Universitate, acum mai convinge doar câteva mii de intelectuali. Ceea ce ar fi mai important și mai bine decât să te pupe moșii, într-o țară mai bună, dar nu și la noi. La noi contează numărul, iar intelectualii rămași sau adunați zilele astea în jurul președintelui nu vor putea fi niciodată cei 300 de soldați ai Spartei.

Deci vor pica amândoi. Rămâne de pariat care cedează primul, că la câte presiuni se pun pe bietul Ponta cred că nu-l mai poate obliga Voiculescu să rămână în fruntea guvernului nici până la referendum. Ulterior va pica și Crin, care-a reușit în ultimii ani să devină cel mai antipatic politician de la Iliescu încoace, prin mijloace la vedere: la vot. Și Iliescu are și el un merit în asta. Nici în cele mai negre coșmaruri nu se gândeau liberalii c-o să fie nevoiți să se facă frate cu dracul comunist în campanie, doar-doar or trece puntea. Crin i-a dus acolo și trădarea asta îl va costa.

Eroii politici de pe scena românească se afundă în rahat unul câte unul, incapabili să reziste jocurilor murdare, pentru că propriul dosar le este pătat cu atâtea mizerii care stau să iasă la iveală. Cu ce rămânem din toamnă- Cu niște politicieni inteligenți și decenți care acum sunt dați la o parte (din toate partidele) și cu securiștii și televiziunile lor. Somn ușor, România!

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: