Echipă campioană retrogradată pentru că a dat salarii prea mari

Se întâmplă în Anglia, acolo unde campioana en titre la rugby va fi retrogradată la finalul acestui sezon pentru că nu a respectat plafonul impus de federaţie pentru salariile jucătorilor şi a dat salarii mai mari. Clubul de rugby Saracens, campion al Europei şi al Angliei, va fi retrogradat la finalul sezonului în divizia a doua engleză, au informat oficialii federaţiei engleze.

Deoarece a depăşit plafonul de salarii impus de federaţie, clubul englez a fost deja sancţionat cu o penalizare de 35 de puncte, a anunţat Premiership. În acest sezon, clubul Saracens a fost amendat cu şase milioane de euro, şi depunctat, pentru că nu a respectat plafonul salarial, plătind salarii mai mari celor mai buni jucători ai săi. “După o discuţie cu cei  de la Saracens cu privire la respectarea regulamentului legat de salary-cap, s-a decis ca echipa Saracens să fie  retrogradată la finalul acestui sezon”, se arată într-un comunicat al Premiership.

Din cauza acestei sancţiuni, Saracens ocupă ultimul loc în campionat cu -7 puncte, cu un bilanţ de 6 victorii şi 2 înfrangeri, identic cu cel al liderului Exeter.

Saracens a câştigat Champions Cup în 2016, 2017 şi 2019, la care se adaugă cinci titluri de campioana naţională câştigate între 2011 si 2019.

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: