Echipa de handbal a UCB Târgu Jiu, trimisă în exil, la Bîlta

Echipa masculină de handbal a Universităţii Constantin Brâncuşi nu va putea juca meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu. Pentru că nu a primit nici un răspuns de la autorităţile locale din Târgu Jiu să poată evolua în una din cele două săli omologate pentru handbal, UCB a fost nevoită să ducă echipa de Divizia A la Bîlta, la sala de sport a unui liceu din comuna Runcu.

Oricărui târgujian care iubeşte handbalul probabil că îi vine greu să creadă  că handbal masculin de Divizia A va putea vedea doar dacă merge la Bîlta. Dar iată că inevitabilul s-a produs şi singura echipă de handbal masculin a oraşului şi a Universităţii din Târgu Jiu va reprezenta pe harta handbalului românesc satul Bîlta. Sună puţin penibil pentru ceea ce a însemnat Târgu Jiul în handbalul masculin, dar acesta este adevărul, echipa a anunţat oficial Federaţia Română de Handbal că va juca meciurile de pe teren propriu în Sala de sport a Liceului din Bîlta.

Sunt, chiar în prima ligă, mai ales la fotbal, echipe care reprezintă mici orăşele sau comune, dar acest lucru pentru că autorităţile de acolo vor să sprijine sportul. Nu este cazul aici pentru că echipa masculină de handbal a UCB nu are, cel puţin deocamdată, sponsori acolo şi nu este susţinută financiar de autorităţile comunei Runcu.

Exilul la Bîlta al handbaliştilor de la UCB Târgu Jiu, şi ar fi interesant de remarcat faptul că jucătorii acestei echipe universitare sunt 100% localnici, din Târgu Jiu şi Gorj, nu se datorează conducerii clubului, care demonstrează cu înscrisuri oficiale că a făcut demersuri de mai bine de un an să ceară să joace în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, sau măcar în cealaltă sală omologată din oraş. Echipa, sau mai bine zis conducerea clubului, ar avea o problemă în ceea ce priveşte comunicarea cu primăria locală, problemă care nu le aparţine oficialilor UCB ci responsabililor de la Primăria Târgu Jiu. În ceea ce îl priveşte pe directorul clubului universitar al UCB, Virgil Popovici, nimeni nu-l poate suspecta de lipsă de comunicare. Ba dimpotrivă, comunică chiar foarte mult şi o face foarte bine, fiind prezent la toate emisiunile de profil sportiv şi mai ales în mediul online, acolo unde transmite comunicate mult mai bine documentate decât multe echipe de ligi naţionale. Este mai bine zis o lipsă de comunicare din partea primăriei, care la capitolul sport şi infrastructură sportivă e aproape de zero la nivel de comunicare, responsabilii numiţi vremelnic la conducerea obiectivelor sportive din oraş considerând, probabil, că o lista de antrenamente ale echipelor CSM  postată pe uşa sălii ar însemna comunicare în această perioadă de avânt a internetului şi reţelelor sociale.

Prin urmare, iubitorii de sport, şi în special cei de handbal, nu au ce face decât să ia cu asalt comuna Runcu, satul Bîlta, chiar din acest weekend, atunci când începe Campionatul Naţional de Handbal, Divizia A, iar UCB Târgu Jiu primeşte, undeva la peste 20 de km de Târgu Jiu, vizita puternicei echipe a celor de la Universitatea Craiova.

Galerie foto


Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: