Echipă din Liga 2, în pragul desființării după retrogradare

Revenirea în Liga 2 ar putea fi sinonimă cu desființarea pentru fosta prim-divizionară FC Hermannstadt. Minusul financiar care reiese din retrogradarea din Liga 1, în principal din perspectiva pierderii banilor din drepturile TV, ar putea avea urmări grave pentru clubul din Sibiu.

Datoriile sunt foarte mari, iar pierderile din ultimul sezon vor conta și mai mult din cauza unui buget diminuat începând cu această vară, pentru că o contribuție importantă la conturarea lui avea la bază sumele din drepturile de televizare. În plus, presiunea la echipă e una mare și din altă perspectivă.

Unul dintre cei mai importanți acționari ai clubului, care a adus bani mulți în ultimii ani, intenționează să se retragă după retrogradarea în Liga 2. Dacă persoana în cauză își anunță plecarea de la echipă, în acest caz șanele desființării vor fi foarte mari. Din acest motiv, jucătorii nu au fost anunțați ce se va întâmpla cu ei din sezonul următor, care va începe în curând. Nici cei ale căror contracte expiră la finalul lunii iunie nu au primit vreo înștiințare din partea clubului, dar nici cei care mai au contracte cu sibienii pentru o perioadă mai lungă și care, teoretic, ar trebui să ajute echipa să promoveze din nou în Liga 1.

FC Hermannstadt a terminat play-out-ul Ligii 1 pe locul 8, ajungând astfel în barajul pentru menținerea în prima divizie, cu echipa de Liga 2, CS Mioveni. Echipa a terminat la cinci puncte sub ultima poziție care ar fi asigurat prezența în Liga 1 și sezonul următor, Campionii FC Argeș.

În privința barajului, chiar dacă meciul tur, de la Mioveni, s-a terminat la egalitate, 0-0, returul fost câștigat de argeşeni care s-au impus cu 2-1.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: