Echipa lui Sarcină, promovată în Liga a II-a

Echipa finanțată de gorjeanul Nicolae Sarcină, ACS Șirineasa, a promovat în Liga a II-a, primind cupa de lider al seriei la ultimul meci de pe teren propriu din Liga a III-a. ACS Șirineasa a câștigat la Petroșani meciul cu Gloria Lunca Teuz Cermei, scor 6-0. Golurile au fost marcate de: Cîrlig (38), Gueye Mansour (44), Daniel Lung (70), Dudu Drugă (84), Albert Voinea (85 - pen.), Bogdan Miron (89 - pen.).

În schimb, gorjenii de la Internațional Bălești se vor întoarce în Liga a IV-a. Aceștia au fost învinși sâmbătă pe teren propriu de Național Sebiș, cu scorul cu 2-0.

Au promovat în Liga a II-a: Universitatea Cluj (Seria 5), ACS Şirineasa (Seria 4), Petrolul Ploieşti (Seria 3), SCC Farul Constanța (Seria 2) şi Aerostar Bacău (Seria 1).

Șirineasa a jucat în acest campionat la Petroșani, iar din sezonul viitor speră să preia numele formației de legendă a minerilor, Jiul. „Vom respecta culorile alb-negru, palmaresul, tot ceea ce ţine de clubul Jiul. Ne vom ţine promisiunea făcută. Pe această cale dorim să-i mulţumim lui Costel Grigore, liderul de galerie pentru susţinere. Vom face totul ca oamenii locului, minerii, suporterii, să se bucure de fotbal, de performanţă. Mai mult, de sâmbătă, cabina de comentatori a stadionului Jiul se va numi Cristian Ţopescu. Vrem să ducem mai departe numele regretatului comentator trecut în nefiinţă”, a declarat Alin Zgripcea, președintele celor de la ACS Șirineasa, citat de ziarul Libertatea.

Vizualizări: 7,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: