Echipajul de la salvare a mers 5 kilometri pe jos la un caz

Ambulanţa a fost solicitată ieri în jurul prânzului să acorde primul ajutor unei persoane inconştiente aflată la o stână în Comuna Stăneşti. Intervenţia  a fost deosebit de grea, pentru că salvarea nu a putut ajunge la locul solicitării, iar echipajul a fost nevoit să meargă pe jos nu mai puţin de cinci kilometri. Bărbatul care a avut nevoie de îngrijiri medicale a fost adus la salvare şi a fost transportat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Ion Eftenoiu are 50 de ani şi luni seara a plecat de acasă pe plai, acolo unde are stâna de animale. Ieri în jurul prânzului i s-a făcut rău cel mai probabil de la căldură, iar oamenii din zonă au solicitat ambulanţa pentru că bărbatul era în stare de inconştienţă. „A plecat pe plai la animale, unde avea stâna de oi şi vaci cu o seară înainte, iar a doua zi ne-a sunat cineva de acolo să ne spună că se simte rău şi e inconştient. Când a plecat de acasă nu se simţea rău. El are probleme de sănătate şi a mai păţit aşa ceva”, spune Alexandra Eftenoiu, fiica bărbatului.

Pacientul: mulţumesc, dar mă descurcam eu

Ambulanţa nu a putut ajunge la locul solicitării din cauza terenului accidentat şi echipajul a fost nevoit să urce pe jos până la pacient. „Am fost solicitaţi să ne deplasăm la o stână de pe raza comunei Stăneşti unde o persoană este inconştienţă. Am venit şi am constatat că nu putem ajunge cu salvarea până la locul solicitării şi ne-am deplasat pe jos cam 5 kilometri. Starea bărbatului nu este foarte gravă, când am ajuns noi, era conştient, i-am acordat primul ajutor, l-am adus la salvare şi l-am transportat la spital”, spune Cristi Popescu, asistent.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale, iar apoi a coborât pe picioarele lui până la salvare. „Acum mă simt mai bine. Puteam ajunge şi pe jos. Mergeam încet şi până la urmă ajungeam eu acasă sau dacă era chemam un prieten cu taff-ul să mă ia. Acum mă simt mai bine”, spune Ion Eftenoiu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: