Echipe de oină şi rugby, la Drăguţeşti

Mai multe echipe sportive s-au înfiinţat în ultimul an la Drăguţeşti. Printre acestea, una de oină şi alta de rugby, formate din copii de gimnaziu din localitate. Echipa de oină a înregistrat deja rezultate importante la competiţiile judeţene şi regionale de profil.

Echipele de oină, fete şi băieţi, au activitate de circa un an. Chiar dacă sunt de puţin timp în branşă, copiii din Drăguţeşti au obţinut rezultate importante. Sportivii sunt îndrumaţi de profesorii Sergiu Găman şi Cristi Tîlvescu. „Avem o echipă de oină fete şi o echipă de oină băieţi. Anul acesta am participat la Motru, la competiţia pe judeţ, unde am obţinut cele două locuri I, la fete şi la băieţi, iar la Băileşti, pe zonă, am obţinut menţiune la băieţi şi locul al III-lea la fete. Fiecare echipă are 11 jucători. Oina este un joc mai complex, în care îmbinăm mai multe calităţi fizice. Este o tehnică de autoapărare atunci când echipa adversă încearcă să ne lovească cu mingea, este o inteligenţă în momentul când vrei să loveşti mingea cu bâta”, a declarat Sergiu Găman, profesor la Şcoala Gimnazială Drăguţeşti.

Copiii spun că îndrăgesc acest joc tradiţional românesc. „Acest sport este interesant, frumos, plăcut şi foarte creativ. Am fost şi la competiţii la fotbal, iar acum, pentru prima oară, şi la oină”, a spus sportiva Elena Albean.

„Practic acest sport de puţin timp. Cu ajutorul domnului profesor am reuşit să formăm o echipă de oină, formată din mai mulţi băieţi şi fete. Pentru mine, cel mai important premiu a fost cel pe care l-am obţinut la nivel de judeţ. Voi continua să practic acest sport”, a spus un alt tânăr.   

În localitate s-a format şi o echipă de fotbal fete. Autorităţile locale se gândesc să înfiinţeze şi un club, astfel încât să diversifice sporturile ce pot fi practicate la nivel de localitate. „Am înfiinţat o echipă de oină, sportul nostru tradiţional. Era sportul pe care mulţi l-au uitat. Avem o mică echipă de rugby la fete, domnii profesori s-au ocupat de aceşti copii. Pe viitor vreau să facem şi un club sportiv, unde să introducem mai multe sporturi. Deja am discutat cu un domn profesor care practică judo, box. Vreau să aducem copiii în sala de sport, pentru că sportul înseamnă sănătate”, a spus Ion Popescu, primarul comunei Drăguţeşti.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: