Echipele din Liga 1 se întorc cu loturile infectate din Antalya

Șapte jucători de la UTA Arad au simptome de COVID-19 la revenirea din Antalya. UTA a revenit în țară în același avion cu Gaz Metan Mediaş, formație unde au fost depistate 14 cazuri de coronavirus, a informat Pro Sport. Şi Universitatea Craiova s-a întors din Antalya cu 11 persoane infectate în lot.

Liga 1 va lua startul oficial în curând dar multe echipe au deja loturile înjumătăţite de cazuri de Covid şi se aşteaptă să mai apară şi alte infectări. Chiar dacă revin cu curse charter din Turcia, echipele trebuie să testeze toţi jucătorii şi cele care s-au întors deja au descoperit numeroase cazuri de infectări sau au jucători care prezintă simptome.

UTA Arad se confruntă cu probleme după ce a revenit în țară cu același avion în care se afla Gaz Metan Mediaș, formație la care presa centrală a informat că au fost depistați 14 jucători cu COVID-19. UTA Arad, Rapid București și Chindia Târgoviște au revenit din Turcia în același avion cu Gaz Metan, fără ca oficialii celor trei echipe din Liga 1 să fie anunțate că la formația din Mediaș au fost confirmate 14 cazuri de COVID-19, după cum a anunțat ProSport.

Oficialii formației UTA Arad s-au alarmat în urma călătoriei cu avionul din Antalya către România în compania delegației Gaz Metan Mediaș, toate acestea deoarece o parte dintre jucătorii lui Laszlo Balint au început să aibă simptome de COVID-19. ProSport a informat că nu mai puțin de șapte jucători din lotul celor de la UTA Arad au acuzat simptome pe care le prezintă persoanele infectate cu virusul Covid după revenirea din Turcia.

Situația este cât se poate de serioasă înainte de reluarea sezonului 2021 – 2022, toate acestea deoarece Gaz Metan nu este singura echipă care are cazuri de coronavirus pentru că 11 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la Universitatea Craiova în urma revenirii din stagiul de pregătire din Turcia.

Rapid și Chindia Târgoviște sunt și ele în pericol, chiar dacă nu au avut infectaţi la plecarea din Antalya, pentru că jucătorii s-ar fi putut infecta în urma călătoriei cu aceeaşi cursă charter în compania celor de la Gaz Metan Mediaș, deja infectaţi la plecarea din Turcia.

Paradoxul este că Gaz Metan Mediaș și UTA Arad urmează să se întâlnească în Liga 1, duminică, 23 ianuarie, ora 17.00, în etapa 22 din Liga 1, pe stadionul Francisc Neuman din Arad, şi ambele echipe au jucători cu simptome după cantonamentul din Antalya. Oficial, clubul Gaz Metan dezminte informaţiile apărute în presă şi susţine că nu are jucători infectaţi.

Un alt meci în pericol să nu se dispute este cel dintre Universitatea Craiova şi Rapid, de sâmbătă, 22 ianuarie, ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: