Ecologiștii de la Greenpeace îi dau replica sindicalistului Nelu Roșca

Ecologiștii de la Greenpeace i-au dat replică liderului sindical de la Cariera Roșiuța, care amenința că va lua o mie de mineri și va picheta sediile acestora. Nelu Roșca i-a făcut pe ecologiști pițifelnici și guguștiuci, care nu știu ce este munca. Ionuț Cepraga, coordonator Greenpeace, i-a reamintit lui Nelu Roșca de inițiativa numită „Tranziție economică justă”, discutată de ecologiști cu liderii sindicali din CE Oltenia.

Sindicalistul Nelu Roșca i-a atacat pe ecologiști atât pe facebook, cât și la un post de televiziune. „Un mesaj pentru cele două ONG-uri GREENPIX și BANKWAX... cât si pentru guguștiucii cărora nu le-a căzut cașul de la plisc... mai ușor cu atâta luptă pentru mediu... ați construit ceva in țara asta? NU SEMĂNAŢI VÂNT CĂCI VEȚI CULEGE FURTUNĂ! STOP!”, a scris sindicalistul pe pagina de socializare.

Ecologiștii spun că declarațiile lui Roșca vin ca reacție la raportul „Noi standarde de emisii – o nouă realitate pentru sectorul energetic pe cărbune”, publicat în 7 noiembrie de Greenpeace România. „Dincolo de tonul agresiv, reacția șefului de sindicat este una legitimă în anumite privințe și vine să reconfirme un lucru – acela că activitatea colosului energetic merge din rău în mai rău și că nici perspectivele nu sunt încurajatoare”, scrie în comunicatul Greenpeace.

Ecologiștii spun că „ONG-urile de mediu vizate de mini-mineriada dlui. Roșca au mers în Gorj, acum un an, cu o inițiativă pentru diversificarea economică a județului. Se numește «Tranziție economică justă» și este un proces în urma căruia Gorjul își va putea depăși actualul caracter monoindustrial. La momentul respectiv, primele discuții au fost chiar cu sindicatele din minerit-energie, iar la una dintre aceste întâlniri a fost prezent chiar dl. Nelu Roșca”.

Ecologiștii spun că liderii sindicatelor nu mai sunt de găsit, nu mai răspund la telefon, deși subiectul important pentru viitorul Gorjului este crearea de alternative economice.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: