Economia la fondul de salarii, discutată în prima şedinţă de negocieri

Prima zi de negociere între administraţie şi sindicate a durat mai bine de şase ore, însă deocamdată se discută problemele de legislaţie care trebuie trecute în Contractul Colectiv de Muncă. Discuţiile vor fi reluate astăzi, de la ora 10, la Rovinari. Termenul stabilit de cele două părţi pentru finalizarea negocierilor este 15 februarie, iar articole privind salarizarea vor fi adoptate spre finalul acestei perioade. Ieri a fost abordat şi subiectul privind distribuirea economiei la fondul de salarii. A fost evitat un conflict doar pentru că şedinţa era pe final, dar astăzi cu certitudine situaţia va fi lămurită.

Potrivit unor informaţii, ieri s-a reuşit adoptarea a 7-8 articole, fiind şi câteva divergenţe pe seama unor prevederi. Spre exemplu, administraţia CE Oltenia doreşte să introducă în contract un articol prin care să oblige salariaţii să semneze un act adiţional la contractul de muncă, ce va fi corelat cu CCM-ul, dar care elimină din start posibilitatea unei negocieri individuale. Ce-i drept, o astfel de negociere a claselor acordate fiecărui salariat nu a mai avut loc de câţiva ani.

50 de lei sau 500 de lei?

La finalul negocierilor s-a discutat şi despre economia la fondul de salarii, a confirmat liderul sindical din bazinul Rovinari, Constantin Mitrescu. S-ar părea că administraţia a calculat o economie de 880.000 de lei, ceea ce ar duce la o „primă“ de 50 de lei de salariat, mai puţin decât încasează cei de la Minprest. „S-ar putea să fie o greşeală, sperăm că o greşeală. Nu are cum să fie asta economia, unde s-au dus banii? Probabil e 8 milioane de lei noi şi atunci ar fi 500 de lei de salariat. O să ne lămurim pentru că au spus că încă se calcula. Noi, FNME, am sistat un protest pentru că ni s-a promis această economie la salariu pe 2014“, a declarat Mitrescu.

COMISIE

În comisia liderilor de sindicat nu este nicio diferenţă faţă de 2013. Drepturile angajaţilor le decid Constantin Mitrescu, Dan Pîrvulescu, Marin Golea, Gabriel Călădruşe, Gabriel Bălăceanu, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa, Jan Popescu şi Aurel Nanu Mic. De la administraţie participă directorii Marian Motocu, Ion Pisc, Sorin Olaru, Gheorghe Mărăşescu, Dumitru Dragu, Gheorghe Smărăndoiu şi alţii. Absenţii acestor negocieri sunt Ion Răuţ, Ion Ruşeţ şi Marin Condescu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: