Edi Iordănescu, acuzat că a fost numit politic la naţională

Antrenorul Edi Iordănescu a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024. La acuzaţiile că ar fi fost numit politic Edi Iordănescu a dat o replică ironică: ”Am fost susţinut de americani”.

La conferinţa de prezentare a lui Edi Iordănescu, noul selecţioner a răspuns celor care consideră numirea lui pe banca primei reprezentative una politică. Mai multe voci, printre care şi Cornel Dinu, au spus că numirea lui Edi Iordănescu este una politică iar selecţionerul a oferit un răspuns ironic. „Am fost susţinut de americani. E bine că aţi deschis subiectul. De când sunt activ în fotbal, de mai bine de 12 ani, am fost implicat în mai multe proiecte. Am antrenat în mod constant. Puterea politică a fost schimbată de mai bine de 20 de ani în perioada asta. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine. Cine spune asta îmi aduce un afront important, pentru munca mea, pentru sacrificiile făcute. O să constataţi că toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus. Niciodată nu am lăsat-o mai jos. Cred că cine susţine acest lucru este lipsit de o logică elementară sau e rău intenţionat. În fotbal nu poţi să păcăleşti”, a declarat Iordănescu la conferinţa de presă.

În cariera sa Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi şi ASA Târgu Mureş, în Liga 2, precum şi Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB în Liga 1.

Selecţionerul naţionalei a debutat ca antrenor în Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu în sezonul 2014 – 2015, antrenând echipa din Târgu Jiu timp de două sezoane, până în 2016. Iordănescu a strâns cele mai multe meciuri în Liga 1 pe banca echipei Pandurii, unde a totalizat 59 de meciuri, echipa clasându-se sub comanda sa pe locul 3 în 2016.  

Galerie foto


Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: