Asociaţii de la Pandurii nu vor noi membri care să finanţeze echipa

Pandurii Târgu Jiu a recuperat o parte din banii datoraţi de membrii asociaţi în urma procesului câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Gorjenii aşteaptă acum să le mai intre în conturi încă nouă milioane de lei de la membrii asociați, dar aşteaptă şi primirea altor asociaţi alături de echipă.

Suma pe care cei de la Pandurii o mai au de recuperat provine din angajamentele de plată ale asociaţilor după intrarea în insolvenţă a clubului.

Cei care au cerut insolvenţa clubului Pandurii, respectiv membrii asociaţi, s-au angajat atunci prin documentele oficiale semnate că vor participa la reorganizarea clubului cu diferite sume în perioada 2017 – 2020.

Perioada de insolvenţă s-a prelungit cu perioada de pandemie, iar sumele nu au ajuns până acum în conturile clubului.

Cert este că asociații și-au asumat aceste sume prin planul de reorganizare depus la instanţă în urmă cu cinci ani iar creditorii clubului speră că banii vor intra curând în conturi şi că vor primite în asociere şi noi entităţi care vor să susţină echipa.

”Aceste sume trebuie achitate de membri care au rămas activi şi care se plâng de doi ani de zile că vor să iese din asociere dar nu ies. Nu au vrut nici acum, în ianuarie 2022, când s-a convocat de către administratorul judiciar o Adunare Generală în care să fie primiţi noi membrii care să continue activitatea”, a explicat, la Radio Infinit, principalul creditor de la Pandurii, fostul preşedinte Marin Condescu.

Acesta a mai precizat că asociaţii nu s-au prezentat la Adunarea generală în care urmau să fie primiţi noi membri în asociere: „Nu s-au prezentat nici acum, au spus că trebuie să studieze dosare. Deşi au informat presa încă din luna mai a anului 2021 şi apoi în august 2021 că ei s-au retras şi nu mai sunt membri asociaţi. Dar au venit apoi în jur de 25 august şi  au schimbat administratorul special. E un lucru bun pentru club pentru că, alături de domnul Marin Golea, care era singur, a venit încă un om care şi-a adus contribuţia la bunul mers al echipei. Dar atitudinea asociaţilor demonstrează că nu au vrut niciodată să se retragă”.

Conform documentelor oficiale, asociaţii de la Pandurii și-au luat angajamentul să ajute clubul cu două milioane de lei în primul an de reorganizare, cu trei milioane în cel de-al doilea an și cu patru milioane în al treilea an de insolvență, dar nici un ban dintre cei prevăzuţi în plan nu a ajuns în conturile clubului.

Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: