Edilitara ajută la finalizarea stadionului

Firma din subordinea Primăriei Târgu Jiu, Edilitara Public SA Târgu Jiu, va ajuta la finalizarea mai rapidă a lucrărilor de la stadionul din Târgu Jiu. Societatea condusă de Alexandru Zaharia a subcontractat o parte dintre lucrările de amenajare din zona exterioară a stadionului.

Programate pentru a fi finalizate la finalul lunii iunie, lucrările de la Stadionul Municipal intraseră în criză iar Primăria Târgu Jiu dorea organizarea Supercupei României odată cu inaugurarea stadionului. Primarul Marcel Romanescu s-a plâns zilele trecute că personalul care lucrează la stadion nu este suficient, spunând că ar trebui redimensionat. Între timp a fost cooptată pentru a efectua lucrări şi societatea Edilitara din subordinea primăriei locale. „Sunt o serie de lucrări care mai trebuie realizate până la preluarea stadionului, de aceea cel care a câştigat licitaţia a mai luat şi societatea Edilitara, în afară de societăţile locale pe care le avea deja în suboctractare”, a explicat joi primarul Marcel Romanescu, care crede că constructorul şi-a dat seama că nu va finaliza la timp lucrările: „Edilitara a subontractat lucrări de la societatea care a câştigat licitaţia, ACI Cluj, pentru că, presupun eu, oamenii şi-au dat seama că, dacă merg în acest ritm, nu există şanse ca să finalizeze lucrarea la timp”.

Primarul speră ca lucrările să fie finalizate pe data de 26 iunie când este programată recepţionarea lucrării: „Am avut o discuţie cu directorii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, şi cu domnul director Zaharia, pentru a putea finaliza toate lucrările până la data de 26 iunie, pentru ca apoi să putem finaliza procedura ulterioară de preluare a stadionului”.

După ce stadionul va fi recepţionat se va demara procedura de omologare pentru care Primăria şi cluburile care doresc să folosească stadionul vor avea nevoie de o serie de documente, dar edilul crede că şi dacă vor mai exista mici deficienţe sau lucrări de efectuat, acestea pot continua şi după preluarea stadionului, dacă se va specifica acest lucru în Hotărârea de Consiliu Local: „Procedura se încheie odată cu preluarea acestui stadion şi cu depunerea documentaţiei pentru omologare. Pot să apară, în documentele semnate între CNI şi constructor, anumite situaţii neprevăzute, pe care va urma să le remedieze ulterior, iar Hotărârea de Consiliu Local se poate da în acest sens, preluarea stadionului, cu anumite lucrări care ar mai trebui făcute ulterior de cel care a câştigat licitaţia”. După ce joi FRF a anunţat oficial că Supercupa României se va disputa la Ploieşti, rămâne ca omologarea stadionului să fie solicitată şi realizată de clubul Pandurii Târgu Jiu şi, eventual, de FCU Craiova care ar dori să joace tot pe acest stadion.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: