300 de absolvenţi de la „Spiru Haret“ din Târgu Jiu dau licenţa din nou

Licenţiaţii de la Universitatea „Spiru Haret“ din Târgu Jiu vor fi nevoiţi să mai susţină încă o dată examenul de licenţă. Acest lucru a fost decis de către Ministerul Educaţiei, care va recunoaşte diplomele obţinute de absolvenţii de la „Spiru Haret“ doar dacă susţin şi promovează examenul în condiţiile prevăzute de ordonanţă.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei a decis ca absolvenţii înmatriculaţi în perioada 2005-2008 la Universitatea „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, care au urmat cursuri la forme de învăţământ ID şi FR, să susţină un nou examen de licenţă. Aşa se face că, aproximativ 300 de foşti studenţi, licenţiaţi la anumite specializări vor susţine un alt examen de licenţă în toamnă. „ În urma ordonanţei 10 din 2009 studenţii de la Spiru Haret trebuiau să se transfere la formele de zi pentru a-şi putea susţine examenul de licenţă, plus că erau alte tehnici de lucru pe care trebuia să le îndeplinească o universitate pentru a intra, cum zice ministerul, în legalitate. În concluzie studenţii au drepturile recunoscute, numai că, în urma negocierilor dintre universitate şi minister, studenţii vor susţine din nou examenul de licenţă”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Centrului Teritorial al Universităţii „Spiru Haret“.

Studenţii vor fi reexaminaţi de doi profesori din cadrul universităţii şi un altul de la o altă universitate de stat. Printre cei care vor susţine examenul se numără absolvenţii specializărilor Sociologie-Pshihologie, Muzică şi Finanţe-Bănci. Acest lucru nu îi va afecta şi pe cei care au absolvit la specializările Drept şi Administraţie Publică, care au fost transferaţi la învăţământul la zi, înainte de a susţine licenţa.

Dorin Taşcău: „Este o victorie pentru Universitate”

Directorul instituţiei consideră că Universitatea „Spiru Haret“ a avut de câştigat prin  aplicarea acestei ordonanţe, în condiţiile în care, până în prezent, la anumite specializări nu erau recunoscute nici măcar cursurile. „Eu cred că ceea ce se întâmplă acum este o victorie a Universităţii, în sensul că Ministerul recunoaşte studiile făcute de către studenţi, exceptând examenul de licenţă, asta şi pentru că instanţa judecătorească nu s-a pronunţat definitiv. Ştiu că este un disconfort să mai dai un astfel de examen, dar o dată ce l-au luat, îl mai pot promova şi a doua oară” , a precizat Dorin Taşcău

Examenul de licenţă se va desfăşura în perioada 15-30 septembrie şi în luna februarie a anului viitor. Licenţa va fi susţinută tot în centrele tehnologice din localitate, iar absolvenţii nu vor plăti nici un fel de taxă, trebuie doar să facă o cerere de înscriere.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: