Eduard Lădaru, „omul păcii”: „Va fi armonie perfectă în Consiliul Local Târgu Jiu”

Eduard Lădaru, consilier local ALDE la Târgu Jiu, spune că va vota toate proiectele pe care le va propune primarul liberal Marcel Romanescu. Acesta a explicat că va fi „omul păcii” și că nu-i va pune beţe-n roate primarului de la Târgu Jiu. Cu toate acestea, Lădaru a ajuns în Consiliul de Administrație al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, deși postul ar fi trebuit să revină PNL, fiind ocupat de Romanescu până de curând.

Reporter: Liberalii nu au fost de acord cu modalitatea de desemnare a administratorului la teatru. Au spus că acest post revenea, conform cutumelor, Danielei Vulpe, noul consilier local PNL.

Eduard Lădaru: Adevărul este așa cum s-a votat. Întotdeauna în lucrurile care privesc votul și atunci când se adoptă o anumită hotărâre, când merge lumea la vot, votul este suveran și arată întotdeauna care este adevărul. Au fost două candidaturi, a fost candidatura mea și a unei colege consilier și am câștigat la vot. Este simplu. La fel cum domnul Romanescu a câștigat alegerile la Primăria Municipiului Târgu Jiu. 

Rep.: Care este motivul pentru care ați vrut să fiți în Consiliul de Administraţie al teatrului?

E.L.: Mi-am dorit acest post pentru că am văzut că, în ultimul timp, Curtea de Conturi a găsit foarte multe nereguli și îmi doresc să văd ce s-a întâmplat la Teatrul „Elvira Godeanu” și să verific dacă într-adevăr au fost acele lucruri la care face referire Curtea de Conturi. Să nu uităm că există și o hotărâre judecătorească prin care fostul director a fost declarat incompatibil și în acest fel și-a pierdut și mandatul. Îmi doresc acest post pentru a mă asigura că toată lumea își va plăti bilete la teatru de acum înainte, pentru că suntem învățați să nu își plătească anumite persoane bilete la teatru. Sunt convins că nici domnul primar nu și-a plătit biletul atunci când a venit Florin Piersic. Eu am fost la teatru și mi-am plătit biletul și vreau ca toți spectatorii să-și plătească biletul.   

Rep.: A fost o ședință de Consiliu Local unde aproape toate proiectele primarului Romanescu au fost votate cu unanimitate de voturi. Cum vă explicați acest lucru?

E.L.: Așa va fi de acum înainte. Astfel că temerile dumneavoastră, ale presei, că cineva i-ar pune bețe în roate domnului Romanescu, o să vedeți că nu se susțin și va fi o armonie perfectă. În Consiliul Local nu se dorește opoziție.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: