Efect neașteptat al cafelei asupra florilor de interior

Florile de ghiveci se dezvoltă mai bine dacă primesc din când în când cafea, nu oricum ci diluată cu apă şi fără zahăr sau alte ingrediente. Se ştie deja că zaţul de cafea le ajută să se menţină frumoase dar cafeaua le oferă şi nutrienţii de care au nevoie să se dezvolte.

Florile din ghivece par lipsite de viaţă şi nu se mai dezvoltă normal pe timpul iernii. Pentru a le da un impuls să îşi revină şi să vă dea din nou acea stare de bine atunci când le admiraţi trebuie să le ajutaţi cu nutrienţi precum potasiu şi magneziu, care se găsesc în cafea. Florile se vor dezvolta din nou armonios dacă le uzi din când în când cu băutura pe care o bei în fiecare dimineaţă.

Dincolo de faptul că zațul de cafea este folosit ca îngrășământ pentru solul plantelor și lichidul în sine este util. În timp ce zațul, cu un conținut ridicat de azot, ajută creșterea plantelor, băutura pe care mulți dintre noi o savurează dimineața aduce beneficii neașteptate. Cafeaua oferă o serie de nutrienți esențiali pentru dezvoltarea florilor, printre acestea numărându-se potasiul și magneziul. Ceea ce trebuie reținut însă este faptul că băutura trebuie să fie simplă, fără frișcă, lapte sau zahăr.

Totodată, în funcție de tipul de plantă, este important să știm cum se prepară cafeaua pentru a obține un pH mai mare sau mai mic. Nivelul pH-ului este extrem de important şi, cu cât acesta este mai scăzut, cu atât lichidul este mai acid pentru plante. Astfel, este esențial acest aspect în îngrijirea plantelor.

Cafeaua are un pH cuprins în general între 5.2 și 6.9. Pentru a fi utilizată pentru udarea florilor din ghiveci sau din grădină, cafeaua trebuie diluată cu apă, care are un pH de peste 7. Cantitatea de cafea folosită ar trebui amestecată cu una asemănătoare de apă de la robinet. De asemenea, cafeaua nu trebuie să fie caldă atunci când se udă florile. De asemenea, nu trebuie să exagerăm cu cafeaua, deoarece aplicarea sa în abundență va transforma compoziția solului în una foarte acidă.

Udarea plantelor cu cafea este recomandată doar o dată la 1-2 săptămâni.

Vizualizări: 3,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: