Efectele grevei în Gorj: Peste 2700 de elevi nu au susținut Evaluarea Națională

Greva din învățământ produce, deja, efecte în rândul elevilor! În județul Gorj, peste 2700 de elevi, aflați în clasa a VI-a au stat cu sufletul la gură pentru că nu știau ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională, care trebuia să aibă loc în aceste zile. Soluția a venit de la ministrul Educației: examenul a fost amânat.

 

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Gorj, în județul nostru există 2725 de elevi în clasa a VI-a care nu au mai putut să susțină Evalauarea Națională din cauză că profesorii lor au intrat în grevă. Evaluarea Națională este primul examen afectat de decizia dascălilor de a întrerupe activitatea. În funcție de negocierile dintre liderii de sindicat și reprezentanții Ministerului Educației există pericolul ca și alte examene să suporte amânări.

„În acest moment nu există niciun motiv care să îi determine pe colegii noştri să renunțe la această formă de protest. Greva va dura atâta vreme cât colegii noștri hotărăsc acest lucru”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, în presa centrală.

Situația nu face altceva decât să pună presiune pe elevii care au de trecut prin experiența unui examen. Cei de clasa a VI-a mai au de așteptat câteva zile până la Evaluarea Națională. Proba la limba română a fost reprogramată pentru data de 30 mai, iar proba de matematică și științele naturii pe 31 mai.

„Nu cred că există vreo țară în care învățământul să se lovească de atâtea probleme, ca la noi. De la generație la generație se schimbă modalitățile de evaluare, i-au ținut o lungă perioadă în online și asta i-a deconecatat total de școală, acum în prag de examene, i-au trimis acasă pentru că profesorii au intrat în grevă. Ne place să credem că în mâinile lor, ale copiilor noștri, se află viitorul țării, dar continuăm să-i bulversăm fără să ne pese câtuși de puțin de ei”, a afirmat o mămică din municipiul Târgu Jiu.

Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: