Efectul CE Oltenia: Şomaj tehnic şi la Minprest

150 de angajaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari care prestează activitate în bazinul minier Motru au fost trimişi în şomaj tehnic pe parcursul acestei săptămâni. Conducerea unităţii a fost nevoită să trimită angajaţii acasă, urmare a faptul că şi clientul principal, în speţă CE Oltenia, a trimis personalul din zonă în şomaj tehnic din cauza surplusului de cărbune existent în depozitele celor două unităţi miniere, Roşiuţa şi Lupoaia.  

Din cei circa 170 de salariaţi pe care îi are Minprest Serv Rovinari la carierele UMC Roşiuţa şi UMC Lupoaia, circa 150 se află în şomaj tehnic pe perioada 6-10 iulie, inclusiv. Angajaţii prestatorului de servicii pentru CE Oltenia de la carierele Poiana şi Gârla, circa 30, au fost redistribuiţi la carierele Tismana, Pinoasa, dar şi la lucrări de redare a terenurilor în circuitul agricol, astfel încât să nu fie trimişi şi ei acasă cu 75% din salariu pe perioada cât minerii de la carierele din cadrul UMC Rovinari nu vor lucra.

Pentru restul salariaţilor Minprest care prestează activitate în unităţile miniere ale CE Oltenia, conducerea unităţii spune că a achiziţionat o anumită cantitate de apă minerală ce va fi distribuită acestora începând de miercuri, 8 iulie, urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile. „De miercuri le dăm apă minerală la salariaţi, din cauza căldurii. Mă obligă legea, atunci când se înregistrează trei zile consecutiv peste 37 de grade. Noi le dăm mai devreme. Va primi fiecare câte doi litri, cei care lucrează afară. Noi acum am făcut aprovizionarea numai pentru două zile, dar dacă temperaturile se menţin la un nivel ridicat o să trebuiască să le dăm în continuare”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Societatea a achiziţionat circa 2 tone de apă minerală care va fi distribuită salariaţilor care prestează activitate afară, pentru zilele de 8 şi 9 iulie.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: