Egal nebun pe Mureş !

Ghinionul se ţine scai de ei! Pandurii au ratat victoria la Târgu Mureş după un meci cu adevărat nebun, în care au condus în două rânduri şi au fost egalaţi în minutul 93, într-un moment în care aveau un om în plus pe teren! "În loc să avem şase puncte din meciurile cu Astra şi Târgu Mureş am luat doar unul", s-a plâns Grigoraş la final. Culmea pentru al treilea meci la rând, Pandurii şi-au văzut un jucător de bază scos cu targa de pe teren şi dus la spital.

Ce frumos e fotbalul când se joacă deschis pe teren. Partida de la Târgu Mureş a fost una excelentă pentru suporterii neutrii dar şi una de infarct pentru fanii celor două echipe. Pandurii se pot simţi însă mai frustraţi de acest egal după ce au condus de două ori şi au primit golul de 3 la 3 în prelungirile partidei.

FCM Târgu Mureş - Pandurii          3-3 (1-0)

Stadion: Transil, Târgu Mureş, 3.000 de spectatori.

Au marcat: Iencsi (min.44), Cavalli (82'), Subotic (93') / Vranjes (59'), Cardoso (64'), Voiculeţ (89')

FCM Târgu Mureş: Albuţ - Vagner, Nicu, Iencsi, Topic (Matei 45') - Bumba (Buş 70'), Ilyeş, Issa Ba, Florin Dan -  Subotic, Cavalli (Ruiz 91').                Antrenor: Cezar Zamfir.

Pandurii: Mingote - Pleaşcă (Rusu 74'), Viera, Cardoso, Vlad - Voiculeţ, Pintilii (Maxim 91'), Nistor (Batin 92') - Vranjes, Lemnaru, Stromajer.                Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Issa Ba (39'), Nicu (50'), Subotic (72'), Issa Ba (87'), Ilyeş (95') / Stromajer (78'), Mingote (96').

Cartonaşe roşii: Issa Ba (87').

Arbitri: Rusandu - Hulubei, Constantinescu.

Meci interzis cardiacilor !

Putem spune orice despre meciul de la Târgu Mureş, numai că ar fi fost plictisitor, nu! Partida a avut de toate. Goluri multe, răsturnări de situaţie, un jucător eliminat iar altul dus cu salvarea la spital. La fel ca la Sibiu, pandurii au început ceva mai relaxaţi meciul şi nu au pus în pericol poarta lui Albuţ. Golul a venit însă chiar înainte de pauză în poarta lui Mingote după o fază fixă, adică "specialitatea casei" când vine vorba de goluri încasate de gorjeni. Golul lui Iencsi i-a trezit la viaţă pe oamenii lui Grig care au început să preseze în partea a doua. Totul a dat roade în minutul 59 când bosniacul Vranjes nu demult trimis la echipa a doua a înscris superb din lovitură liberă de la 25 de metri. Pandurii au ţinut ritmul iar după un contraatac de excepţie dus de Nistor, Cardoso a făcut 2 la 1 cu o execuţie demnă de un brazilian veritabil. Gorjenii păreau că sunt la controlul partidei dar au încasat un pumnal dureros de la Cavalli care a reluat perfect cu capul, profitând de lipsa marcajului fundaşilor gorjeni. Finalul a fost apoi incendiar. Mai întâi Issa Ba a văzut roşu după ce l-a zdruncinat rău pe Pintilii iar Pandurii au profitat imediat de omul în plus prin Voiculeţ care părea să fi dus toate punctele la Târgu Jiu. Nu a fost însă de acord Subotic, care în minutul 3 de prelungire a preluat perfect de lângă Viera şi l-a executat cu sânge rece pe Mingote. Pandurii se puteau întoarce chiar cu mâna goală dacă Ruiz era mai atent la faza din minutul 94 când s-a trezit singur cu portarul portughez. Pentru al doilea meci consecutiv astfel, pandurii pierd puncte importante pe final, după ce cu Astra au primit golul de 1 la 2 în minutul 85.

Pintilii ajuns şi el la spital !

Gorjenii au un ghinion fantastic şi când vine vorba de accidentări. În ultimele 3 partide, câte un jucător de bază pentru Grigoraş a ieşit de pe teren pe targă şi apoi a fost dus la spital! După Băcilă cu Steaua şi Chiricheş cu Astra, acum a venit rândul căpitanului Pintilii să cadă pe front. Pintilii a fost lovit cu capul în ceafă de Issa Ba care a şi văzut al doilea galben în urma intervenţiei. Căpitanul pandurilor s-a ales însă cu gâtul imobilizat şi dus direct la spital după faza din finalul partidei. "Din fericire accidentarea sa nu este una gravă, are arcada spartă, vreo 6-7 centimetri. L-am dus la spital să fie cusut. Era păcat să-l pierdem şi pe Pintilii, mai ales că era o fază care nu anunţa nimic acolo", a declarat Condescu la final, la DigiSport. În cazul lui Chiricheş însă accidentarea e mai gravă decât se credea iniţial. Fundaşul de naţională va rata meciurile cu Albania şi Belarus deoarece are piciorul imobilizat în ghips pentru două săptămâni. Chiricheş ar putea reveni la meciul cu U Cluj de peste 3 săptămâni.

Ghinionul se ţine scai de Grig

Deşi un egal la Târgu Mureş nu e un rezultat slab, Grigoraş era evident supărat la final. Şi asta după ce în primăvară a pierdut tot în minutul 93, 0 la 1 cu mureşenii, iar acum a fost egalat în prelungiri! "E normal să mă dezamăgească rezultatul, am avut două meciuri care le-am pierdut din două faze fixe. Cred că per total, mai ales în partea a doua am dominat partida. Am pierdut două puncte astăzi. Cred că publicul s-a inflamat prea repede din cauza arbitrajului. Am un gust amar să pierd victoria în ultimul minut, mai bine pierdeam partida după prima repriză cu 0 la 1 şi gata plecam acasă. În ultimele două partide am pierdut puncte importante", a spus mâhnit Grig pentru DigiSport, la final. "Din păcate am luat nişte goluri cam naive dar vom recupera. Se vede absenţa lui Chiricheş iar sudura dintre Viera şi Cardoso nu e cea mai bună. Asta e, se mai întâmplă şi să iei doar un punct din două meciuri, dar pe un joc care îţi dă speranţe", a spus la final şi Condescu.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: