Egalul nu e luat în calcul, doar victoria contează la Piatra Neamţ!

Pandurii au părut o echipă pragmatică în amicale, dar totul se va schimba la ora meciului de la Piatra Neamţ, promit gorjenii. Pustai şi Pîrvulescu vorbesc numai de o victorie sub Pietricica şi nu iau în calcul o remiză.

Pandurii au jucat până acum de 4 ori la Piatra Neamţ şi au câştigat o singură dată, 2-1 în sezonul 2009-2010.

Debutează cu dreptul ?

Pandurii se apropie cu paşi repezi de finalul perioadei de pregătiri. O perioadă care a părut extrem de lungă şi care a conţinut două stagii în Antalya. Primul axat pe o pregătire fizică beton şi doar două amicale şi al doilea focusat pe relaţiile tehnico tactice, în care elevii lui Pustai au jucat 4 meciuri de verificare. Deşi se feresc s-o admită, pandurii par o echipă schimbată faţă de era Grigoraş. Un sistem ceva mai pragmatic, goluri mai puţine, dar o apărare aparent mai sigură. Marea întrebare e cum se vor prezenta Nistor şi compania sâmbătă la Piatra Neamţ. Vor ataca din primul minut în căutarea unei victorii clare sau vor fi preocupaţi mai mult să nu primească gol? Pustai mizează pe prima variantă. „Mergem acolo cu gândul cu care abordăm fiecare joc, să obţinem victoria. Acum rămâne de văzut dacă vom şi reuşi. E un prim joc de campionat, foarte important pentru ceea ce ne-am propus noi”, spune Pustai care a stat cu ochii pe viitorul adversar în stagiul din Antalya. „I-am urmărit la 3 jocuri. Au folosit şi ei, ca toată lumea în această perioadă, întregul lot.” Dacă e să ne luăm după stilul de joc al celor două echipe, pandurii se vor ocupa cu posesia iar nemţenii cu contraatacul.

1 – singură victorie au pandurii sub Pietrica (2-1 în sezonul 2009-2010), în rest un egal şi două eşecuri s-au mai înregistrat pe terenul Ceahlăului

Trei puncte pentru obiectiv !

Pandurii pornesc returul cu gândul la un obiectiv pretenţios, Europa League. Cel puţin la nivel declarativ, că investiţii în transferuri nu prea au fost făcute. Au venit doar jucători liberi de contract, în condiţiile în care gorjenii au încasat 1,5 milioane de euro pe Maxim. Predescu, Anton sau Nicoară sunt jucători cu potenţial însă aşa că rămâne de văzut dacă echipa e mai slabă sau mai bună ca în tur. Cert e că gorjenii vor să plece cu dreptul în era Pustai printr-o victorie cu Ceahlăul. „La Piatra Neamț ne gândim doar la victorie. Dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul, avem nevoie de toate cele trei puncte puse în joc pentru că apoi urmează o partidă foarte dificilă pe teren propriu pentru noi, cu Vaslui, o altă pretendentă la un loc de Europa League. Eu zic că putem câștiga la Piatra Neamț, totul depinde de echipa noastră”, spune şi preşedintele Eugen Pîrvulescu.

5 – egaluri a obţinut Ceahlăul în meciurile amicale, la fel ca Pandurii! În timp ce gorjenii au marcat doar de 4 ori, nemţenii au înscris 8 goluri în 6 meciuri

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: