Acuzaţie: Weber nu are timp de trei săptămâni să discute cu ALDE

Schimbul de declaraţii acide dintre liderii PSD şi ALDE de la Gorj a continuat joi. Ion Iordache, vicepreşedintele ALDE Gorj, îi acuză pe social-democraţi că invocă alianţa, dar nu îşi fac timp de trei săptămâni pentru o întâlnire. Reacţia vine după ce deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, le reproşase celor de la ALDE că vor să destabilizeze alianţa.

Vicepreşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, nu înţelege de ce tot se plâng cei de la PSD că urmăreşte el să rupă alianţa, câtă vreme alianţa nu funcţionează. Iordache a spus că liderii PSD îi tot transmit că vor să discute cu el, dar nu îşi fac timp să se întâlnească. „Ei ce vor? Acolo unde PSD este în opoziţie, noi să votăm împotrivă? Eu nu fac aşa ceva, indiferent de risc”, a spus Iordache. „Să arunce la mine că eu vreau să rup alianţa, păi eu vreau să mă întâlnesc cu ei în orice zi să discutăm. Dar, ei nu vor să discute, pentru că ei vor altceva decât lucrurile corecte”, a mai spus Iordache.

Liderul ALDE Gorj a spus că el nici nu ştie în ce constă alianţa la Gorj. „Tot îi dau cu alianţa, dar eu nici nu ştiu în ce constă alianţa. M-a sunat odată preşedintele de la PSD Motru, a zis că vrea să discutăm, i-am spus că îl aştept, nu a venit, a sunat şi ziua următoare. La fel şi domnul Weber, zice că îşi face timp de trei săptămâni să vorbim, mi-a transmis că vrea să vorbim, dar nu şi-a făcut timp. Şi atunci, nu înţeleg care este treaba”, a mai spus Iordache.

Reacţia liderului ALDE a venit după ce social-democratul Mihai Weber i-a criticat unele ieşiri, mai ales afirmaţia potrivit căreia acest partid va susţine proiectele primarului liberal din Motru. „Mi se pare că este un derapaj extrem de grav de la ceea ce înseamnă alianţa la nivel naţional. Voci sau lideri locali, indiferent cum se numesc, nu au niciun fel de putere la nivel naţional. Ce se întâmplă aici este extrem de grav. În primul rând, trebuia să purtăm nişte discuţii noi, ca aliaţi. Nu este normal să susţii opoziţia. E adevărat, vreau să subliniez foarte clar, că nu am transmis decât un semnal de unitate în teritoriu. Mă refer aici la toate acţiunile şi hotărârile pe care primarii care nu sunt în PSD, chiar şi în opoziţie, dacă au avut de susţinut anumite proiecte care sunt în beneficiul comunităţii, sigur că au fost susţinute”, a explicat Mihai Weber.

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: