Elefanţi şi cămile pe malul Jiului. A venit circul!

Circul Gartner din Germania a revenit la Târgu Jiu! Cămile, elefanţi, ponei, crocodili, ţestoase gigant şi şerpi impresionanţi sunt doar câteva din animalele şi reptilele pe care le vor putea vedea cei care vor lua parte la spectacolele organizate de artiştii circului începând de joi, 23 aprilie. Organizatorii promit showuri spectaculoase, cu demonstraţii, acrobaţii şi dresuri, dar şi cu alte surprize.

Câteva zeci de camioane şi rulote au poposit zilele trecute la Târgu Jiu, în zona Pieţei Litovoi din municipiu, care au transportat toată recuzita Circului Gartner din Germania. Cea mai grea încărcătură a reprezentat-o de departe cei doi elefanţi, Rani şi Mandra, care împreună cântăresc aproape 8 tone. De altfel, cele două femele reprezintă atracţia principală a circului. Au circa 40 de ani şi sunt dresate de Robert Gartner, fiul proprietarului circului. „Am crescut la circ, împreună cu elefanţii, cu animalele. Am umblat peste tot. Pentru mine elefanţii sunt ca şi animale de companie, ca un prieten. Înainte să merg la culcare îi văd, dimineaţa când mă trezesc la fel, există o legătură specială între noi. Pot să îmi dau seama de starea elefantului, dacă e mai nervos, dacă e mai abătut, dacă nu a dormit bine. În cadrul spectacolului ne înţelegem din priviri. Cel mai spectaculos moment al circului este când elefantul trece peste o doamnă. La dresură totul ţine de respect şi de iubire, nu este nimic făcut cu forţa”, a spus Robert Gartner.

robert_si_elefantelele_1

Circul, o poveste pentru toate vârstele

Spectacolul va fi oferit de zeci de artişti din Germania, Anglia, România, Moldova, care prestează servicii pentru Circul Gartner. „Este al cincilea an în care suntem în România. Suntem cunoscuţi pe tot teritoriul ţării prin simplul fapt că avem de toate, un spectacol pentru toate vârstele, avem dresuri de animale, o dresură de elefanţi a familiei Gartner din Germania, avem dresuri de ponei pentru copii, cămile, un adevărat show de reptile, de crocodili, de şerpi uriaşi, numere la înălţime, o întreagă poveste pentru toate vârstele. Elefanţii au fost prin Monte Carlo, dar nu vreau să divulg acum mai multe. O fetiţă foarte talentată, Vanessa, va intra cu un număr de hula hoop şi are 9 ani. Stă pe elefant şi a intrat în această dresură, iar oamenii pot simţi afecţiunea şi legătura dintre fetiţă şi elefant. Vrem ca publicul să-şi reamintească acest spectacol, am venit cu artişti noi, am fost acum trei ani aici, am schimbat programul, suntem din ce în ce mai pregătiţi”, a spus prezentatorul circului, Mihăiţă Ginel sau Gino, aşa cum îi spun colegii.

crocodili

La showurile cu crocodili şi cu şerpi vor fi selectate persoane din publicul spectator, au mai spus organizatorii care dau asigurări că, crocodilii nu vor fi legaţi la gură.

Cât costă un bilet la circ

Premiera va avea loc joi, 23 aprilie. Circul va fi prezent la Târgu Jiu până duminică, 26 aprilie. În fiecare zi va avea loc un show la orele 18, iar sâmbătă şi duminică vor fi două spectacole, cu începere de la orele 15 şi 18. Preţul unui bilet la tribună este de 25 de lei pentru copii şi 35 de lei pentru adulţi. La lojă, preţul unui bilet este de 35 de lei pentru copii şi de 45 de lei pentru adulţi. Organizatorii oferă şi reduceri. În baza unor pliante ce vor fi distribuite în oraş, intră două persoane la circ şi plăteşte doar una. În interiorul circului vor fi standuri cu dulciuri, sucuri şi jucării.

camila

PARADĂ

Rani şi Mandra, cei doi elefanţi ai Circului Gartner, vor defila astăzi pe centrul municipiului Târgu Jiu. Parada va debuta la orele 12, iar artiştii şi animalele vor fi însoţiţi de poliţişti.  

testoasele_gigant

zebra

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Monden:

Citește și: