Elena Bălăceanu: „Vreau să ies din anonimat”

Elena Virginia Bălăceanu are 14 ani, este din Târgu Jiu şi pentru ea pictura reprezintă frumosul şi creaţia cea mai de preţ. A început să picteze chiar de la grădiniţă chiar dacă pe atunci „operele” ei erau doar un amestec nedefinit de culoare. Vrea să devină o pictoriţă celebră şi îşi doreşte ca tablourile ei să ocupe un loc în fiecare casă.

Elena Bălăceanu a deprins arta desenului încă de la grădiniţă însă sub îndrumarea profesorului Pompiliu Ciolacu a reuşit să-şi formeze mâna în stilul caracteristic. Chiar dacă nu a fost chiar de la început apreciată, Elena a ştiu ce se ascunde dincolo de această dorinţă de a învăţa şi ştia că talentul ei va ieşi la iveală când nimeni nu o să aştepte. Şi aşa a şi fost. „Nu avea prea mare încredere în mine, credeau că este doar aşa de distracţie dar apoi când şi-au dat seama că este ceva mai mult decât o glumă mi-au descoperit talentul”, a mărturisit Elena.

Acum nimeni nu se mai îndoieşte de talentul şi priceperea ei şi toată lumea o încurajează pe noul ei drum pe care spune că şi-l va croi singură. „Vreau să ies din anonimat şi să devin o pictoriţă recunoscută, vreau să-mi văd propriile tablouri expuse undeva sau de ce nu chiar la oameni în casă”, a precizat Elena.

Chiar dacă are doar 14 ani, Elena are vise mari pentru această vârstă şi vrea într-o zi sa-şi organizeze propria expoziţie aşa cum îi place ei. „Chiar dacă pictez teme religioase, cred că sunt destul de pricepută să pictez şi altceva deşi momentan nu vreau pentru că îmi place să pictez sfinţi şi îmi doresc ca într-o zi să-mi organizez o expoziţie a mea”, a mărturisit Elena Bălăceanu.

Este tristă pentru că nu este apreciată

Pictează pe ce are ocazia, fie pânză, coli, lemn sau scoarţă de copac, şi chiar dacă abordează mai mult latura religioasă, Elenei îi place să compună şi poezii, compuneri, să se plimbe cu bicicleta sau să citească romane. „Pictura m-a ajutat să mă apropii de Dumnezeu dar asta nu înseamnă că sunt o fire extrem de religioasă, am pasiuni ca oricare altă fată, cel mai mult îmi place să mă plimb cu bicicleta. Chiar dacă a ocupat doar locuri fruntaşe, Elena nu se declară pe deplin mulţumită de aprecierile primite şi spune că latura asta artistică este la cel mai scăzut nivel în judeţul nostru. „Chiar dacă am luat numai locul I la mai toate concursurile organizate la noi în judeţ, câteodată mă doare să văd că nu suntem apreciaţi la adevărata valoare. Poate că şi noi cu talentul nostru merităm mai mult decât ne oferă ţara asta”, a mărturisit Elena Bălăceanu.

Chiar şi aşa, tânăra spune că nu o să renunţe la marea sa pasiune, pictura, şi chiar dacă este realistă şi ştie că nu are niciun viitor în asta ea o să lupte mai departe şi o să participe la orice competiţie la care o să aibă posibilitatea. „Bineînţeles că asta nu o să mă facă să cedez aşa uşor, asta îmi doresc cel mai mult şi asta voi face, sunt convinsă de talentul meu”, a declarat Elena Virginia Bălăceanu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: