Elena Cristina Budei: „Sunt exagerat perfecţionistă”

Elena Cristina Budei are 30 de ani, este din Târgu Jiu şi, deşi iubeşte muzica de mic copil, nu se consideră îndeajuns de pregătită pentru a cânta alături de un ansamblu sau pentru a participa la un concurs. Se trage dintr-o familie de cântăreţi şi consideră că talentul, pe lângă faptul că se moşteneşte, trebuie întreţinut cu multă muncă.

Elena Cristina Budei este printre puţinele cântăreţe de folclor care a refuzat numeroase oferte doar pentru că ea consideră că nu este îndeajuns de pregătită profesional pentru a face faţă acestor provocări. Deşi cântă încă din clasa a I-a, Cristina este de părere că înaintea oricărei dorinţe de a te afirma trebuie să fii mai întâi realist şi să fii sigur că ceea ce vei face va fi apreciat atât din punct de vedere moral, cât şi profesional. „Cred că eu, înainte de a începe să vorbesc, mai întâi am cântat. Mi-a plăcut foarte tare muzica, de aceea am urmat şi liceul de muzică, dar, deşi am o oarecare experienţă, nu mă consider suficient de pregătită să fac faţă muncii pe care o presupune un ansamblu sau lansarea unui album”, a declarat Cristina Budei.

Deşi, iniţial, Cristina s-a lansat cu un alt gen de muzică, ulterior a fost nevoită de împrejurări să aducă unele modificări repertoriului ei, fiind de părere că un artist desăvârşit este cel care poate cânta toate genurile de muzică. „Eu am început cu muzica clasică şi uşoară, dar datorită faptului că mai cântam şi într-un restaurant am fost nevoită din cauza solicitărilor să asimilez şi muzica folclorică, lucru care mi-a plăcut la nebunie”, a declarat Cristina.

Chiar dacă are deja vârsta de 30 de ani şi o oarecare experienţă muzicală, Cristina nu a participat la niciun festival sau concurs de teamă că muzica ei nu va fi pe placul publicului, dar şi pentru că este de părere că în faţa oamenilor care o ascultă trebuie să aibă o prezentare perfectă. „Eu cred că mai întâi trebuie să obişnuieşti omul cu muzica ta şi abia apoi, în funcţie de receptivitate, să îţi doreşti ceva mai mult, aşa am fost întotdeauna, prea perfecţionistă”, a mărturisit tânăra.

„Artiştii noştri uită repede de unde au plecat”

Şi pentru că orice artist trebuie să aibă întotdeauna o alternativă, Cristina urmează în prezent o şcoală de asistenţi generalişti şi intenţionează să practice stomatologia în viitor pentru că, pe lângă muzică, medicina a atras-o de mic copil. „Nu pot să mă bazez doar pe muzică pentru că la cum funcţionează piaţa noastră muzicală s-ar putea să fiu complet dezamăgită şi atunci prefer să mai am o cale”, a precizat Cristina.

Cu toate acestea, tânăra spune că nu va renunţa niciodată la muzică chiar dacă sunt multe lucruri în industria muzicală care o deranjează. „Sunt o mulţime de artişti consacraţi care nu oferă niciun sprijin celor debutanţi şi dacă chiar îi ajută o fac contracost. Acesta este un lucru cu care nu mă împac, mulţi dintre artiştii noştri folclorici uită de unde au plecat”, a mărturisit Cristina Budei.

Cel mai mare vis al Cristinei este să atingă perfecţiunea muzicală la care visează de mic copil şi să reuşească să-şi înregistreze primul album de muzică populară la care munceşte deja şi mai ales să aibă un real succes la festivalul „Maria Lătăreţu” de anul viitor pentru care se pregăteşte intens.  

 

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: