Elev al CNTV, medalia de argint la Balcaniada de Informatică

Performanţă deosebită obţinută de un tânăr din Târgu Jiu. Giovani Popescu, elev al Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu. Acesta a câştigat medalia de argint la Balcaniada de seniori la Informatică. El a fost cel mai tânăr calificat și participant totodată.

Tânărul s-a declarat mulţumit de rezultatul său, ţinând cont că a fost la prima competiţie internaţională. “A fost destul de greu, dar m-am descurcat. Puteam să fac mai bine, dar cred că am dat tot ce am putut. A fost și prima mea competiţie internaţională. A fost prima oară când am participat la o competiţie de un asemenea nivel. A constat în două probe de algoritmică. Cinci ore fiecare și am avut de rezolvat trei probleme”, a povestit Giovani.

Eugen Nodea, profesorul lui Giovani, a explicat că performanţa este extraordinară, mai ales pentru Târgu Jiu. “Giovani este doar unul din cei opt participanţi ai României. Noi am organizat Balcaniada pentru seniori și juniori în acest an.  România a obținut, per ansamblu, trei medalii de aur și cinci de argint, un rezultat foarte bun care ne clasează cel puțin în spațiul balcanic ca o țară cu oameni de performanţă”, a declarat, la Radio Târgu Jiu, Eugen Nodea.

Balcaniada de seniori la Informatică s-a desfășurat la Timișoara. La competiţie au participat aproximativ 200 de tineri. “Giovani, în schimb, este elevul de la Liceul «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu. E primul meu elev adus din Târgu Jiu. Îl am elev din clasa a V-a și performanța lui e cu atât mai mare cu cât la seniori el a fost cel mai tânăr calificat și participant din tot concursul”, a mai explicat Nodea.

Vizualizări: 1,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: