Tinerii dansatori gorjeni, premiați în Serbia

Dansatorii ”Juniorii Doinei Gorjului” ai Școlii Populare de Artă Târgu Jiu s-au întors cu două premii importante de la Festivalul Internațional de muzică și dans Belgrade Award 2018. Manifestarea cultural-artistică s-a desfășurat în perioada 4-7 iulie, în Belgrad, capitala Serbiei.

Dansatorii coordonaţi de maestrul coregraf Valeriu Saraolu și de Ion Tănăsoiu au fost recompensaţi pentru prestaţia lor cu premiul al III-lea la secţiunea dansuri populare și premiul pentru cele mai frumoase costume populare. ”Tinerii noștri au demonstrat că au crescut foarte mult în acest an care a trecut, de aceea au reușit să obțină un merituos premiu la dansuri populare. Suntem foarte mândri de ceea ce am realizat acolo, dar și pentru că, pe lângă premiul la dans, frumuseţea costumului românesc a fost recunoscută”, a declarat Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Evenimentul a debutat cu o paradă a porturilor naţionale unde români, indieni, argentinieni, brazilieni, indieni, mexicani, slovaci etc. şi-au etalat straiul popular. După paradă, ansamblurile prezente la festival au susținut câte un program artistic. Proiectul ”Juniorii Doinei Gorjului” a debutat în urmă cu 3 ani, când Școala Populară de Artă din Târgu Jiu și Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului au încheiat un parteneriat. ”Sunt niște copii extraordinari, niște tineri cu o dăruire desăvârșită. Și pe mine m-au uimit și m-au mulțumit. Sunt elevi în anul al II-lea și al III-lea de curs la secţiunea dans popular. În această deplasare s-au prezentat cu costume diferite din zona Mehedințiului, zona Olteniei și călușul românesc, portul care este inconfundabil peste hotare și costume din Moldova”, a spus coregraful Valeriu Saraolu.

Aniela Cașătă, elevă în anul al III-lea la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, a fost printre artiștii gorjeni care au participat la acest festival. ”A fost o experiență nemaivăzută, de neuitat. Am multe amintiri alături de colegii mei pe care vreau să nu le uit niciodată. Ne-am făcut prieteni noi, încercăm să păstrăm legătura. Sper să mergem și la anul, să luăm un premiu și mai mare, să evoluăm”, a spus tânăra.

”A fost o deplasare frumosă, reușită pentru noi. Și dificilă, pentru că am avut reprezentaţii în fiecare zi în care am stat acolo, dar a fost ceva inedit”, a spus Dragoș Medrega, dansator în anul al III-lea la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: