Elev din Gorj, admis la o universitate de prestigiu din Anglia

Contestația de la Bacalaureat le-a adus noroc mai multor elevi din județul Gorj. Este și cazul lui Mihnea Popeangă, un tânăr absolvent al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. După recorectarea lucrării la Limba și literatura română, Mihnea a reușit să obțină media 10 la examenul maturității.

Județul Gorj se poate lăuda cu elevi eminenți, însă mulți aleg să plece la studii în străinătate. Mihnea a fost admis la o facultate de prestigiu din Anglia, fiind vorba despre Universitatea Manchester.

Tânărul ne-a povestit că se gândește să plece peste hotare la studii, deși are oportunitatea de a intra la orice facultate din țară cu această medie de la Bacalaureat. ”Cel mai probabil voi merge în Anglia, la Universitatea din Manchester. Mai am și opțiunile din țară, asi putea intra la orice facultate, iar cea de-a doua opțiune ar fi Universitatea din București”, a spus Mihnea Popeangă.

Elevul și-a explicat decizia, afirmând că este o oportunitate imensă pentru el. ”Îmi doresc să plec mai mult pentru faptul că este o oportunitate și că pot merge într-o țară mult mai dezvoltată pe toate planurile. De asemenea, ar fi o bună experiență pentru mine. Nu este foarte greu să aplici pentru astfel de facultăți. Te înscrii pe un site, completezi un eseu, apoi trimit o scrisoare de recomandare de la un profesor. Contează și nota de la Bacalaureat, eu trebuia să am minim 9,50 media”, a mai spus Mihnea.

Vizualizări: 4,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: