Instructorul auto Frățilescu, falsuri pentru un şofer fără permis

Al doilea dosar pe care îl are pe rolul instanței de la Târgu Jiu patronul unei școli de șoferi din municipiu aduce cu el noi acuzații la adresa acestuia, Gheorghe Frățilescu riscând să devină recidivist dacă primește o condamnare și în acest caz. Alături de el a mai fost trimis în judecată Constantin Tabacu, un individ care s-a urcat la volan de mai multe ori fără să aibă permis, convins fiind că scapă ajutat de prietenul său cu care a devenit co-inculpat în dosar.

Gheorghe Frățilescu este acuzat în acest nou dosar de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și fals intelectual, alături de el fiind trimis în judecată și Constantin Tabacu, bărbatul care conducea fără să aibă permis, acesta fiind acuzat de cumpărare de influență, uz de fals și conducerea unui autovehicul fără a avea permis de conducere. Ghinionul ultimului și neșansa primului a fost dată de faptul că Tabacu a fost prins conducând fără permis în plină perioadă în care Frățilescu este monitorizat la greu pentru a i se dovedi implicarea în Mafia Permiselor. Așa că anchetatorii au mai făcut rost de niște acuzații la cele pe care le aveau deja în vizor, patronul școlii de șoferi riscând acum o nouă condamnare penală.

Tras pe dreapta

Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și înaintat la Tribunalul Gorj, Constantin Tabacu a fost oprit în iulie 2013, pe raza orașului Tismana, la un control de rutină de un agent de poliție din localitate, șoferul neputând să prezinte vreun permis de conducere întrucât nu îl avea. Polițistul a deschis pe numele acestuia un dosar penal, iar, ulterior, Tabacu a apelat la Frățilescu pentru a-l ajuta cu o dovadă conform căreia ar urma cursurile școlii de șoferi, dovadă pe care a și obținut-o.

Conform anchetatorilor, bărbatul a plătit către patronul școlii de șoferi suma de 800 de lei drept contravaloare a cursurilor de școlarizare, și 85 de lei pentru a-i fi obținută o fișă medicală fără ca el să se prezinte la cabinetele medicilor, la perchezițiile efectuate în luna noiembrie 2013 la sediul școlii de șoferi anchetatorii descoperind mai multe fișe medicale parafate și semnate în alb.

Cursuri fictive de șofat

De asemenea, Frățilescu i-a obligat pe doi instructori din subordinea sa să completeze în caietul cursantului Constantin Tabacu faptul că bărbatul a participat la cursurile de pregătire, anchetatorii menționând că, din cercetările făcute, cursantul și instructorul său se aflau în locații diferite la orele consemnate în caietul respectiv. Actele respective, completate în fals, au fost depuse ulterior atât la Serviciul Public de Permise Gorj, cât și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, unde Tabacu era anchetat pentru că fusese prins conducând fără permis. Actele menționate au fost emise în fals de patronul școlii de șoferi în condițiile în care Tabacu îi precizase că în cazierul judiciar mai are două condamnări anterioare, tot pentru conducere fără permis.

Conform rechizitoriului, în perioada 19 septembrie – 21 octombrie 2013, Constantin Tabacu a susținut de trei ori examenul teoretic pentru a obține permisul de conducere, el nereușind niciodată să obțină numărul minim de puncte care să-i permită să susțină și proba de traseu prin oraș, probabil anchetatorii râzându-și în barbă când au văzut peste ce „talentat” au dat, unul care putea însă produce un grav accident rutier. Ulterior, Frățilescu i-a mai eliberat acestuia o adeverință în care preciza că bărbatul a urmat cursurile școlii de șoferi și că adeverința respectivă este valabilă un an de zile, respectiv până în septembrie 2014, ea fiind depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în dosarul în care Tabacu era anchetat pentru că fusese depistat conducând fără a avea permis.

Veriga din Mafia Permiselor

Pe parcursul cercetărilor cei doi inculpați și-au recunoscut faptele, Gheorghe Frățilescu fiind una din cele 10 persoane pe care anchetatorii le-au reținut în urma unor descinderi efectuate pe 12 noiembrie 2013 la Târgu Jiu la mai multe școli de șoferi din oraș, la cabinetele unor medici, precum și la domiciliile acestora. Ulterior, Frățilescu a fost trimis în judecată alături de patroana unei alte școli de șoferi din Târgu Jiu, de fiul acesteia și de un instructor auto, toți primind condamnări cu suspendarea executării pedepsei.

Gheorghe Frățilescu a fost condamnat luna trecută de Tribunalul Gorj la doi ani și șase luni de închisoare, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani. În ancheta ce vizează modul de obținere a permiselor la Târgu Jiu în baza unor acte false mai sunt în cercetare și alte dosare penale, în acestea fiind puși sub acuzare polițiști examinatori, dar și medici de diferite specializări, care emiteau adeverințe medicale fără să îi vadă pe cursanți. În urma perchezițiilor de anul trecut mai mulți medici și asistentele lor au fost arestați preventiv, unul singur, Maria Dana Vodislav, fiind și în prezent în spatele gratiilor, ea fiind condamnată în 2012 la închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: