Tânără mamă, şi-a pus capăt zilelor ca să scape de singurătate

Tragedie într-o familie din Roșia de Amaradia, după ce mama a doi copii a decis ieri dimineață să își pună capăt zilelor. Soțul său urma să plece la muncă în Franța, dar femeia nu a suportat gândul despărțirii, deși urma să fie ajutată și de socri pentru a trece peste acest moment. A lăsat în urma sa un bilet de adio, în care își cerea iertate pentru ceea ce a făcut.

Irina Ciobanu avea 34 de ani și ieri dimineață, în jurul orei 5.00, în timp ce soțul său își făcea bagajele pentru a pleca în străinătate, ea a ieșit din casă și, fără să spună cuiva ceva, și-a pus capăt zilelor. S-a spânzurat de un dud din gospodărie, situat la câțiva metri de casa în care era restul familiei. De câteva zile urma un tratament medical pentru depresie, dar nimeni nu se aștepta la un astfel de gest.

Soțul spune că un psihiatru de la Târgu Jiu îi prescrisese niște medicamente mai puternice, în speranța că o vor ajuta să depășească momentele despărțirii, dar, din păcate, lucrurile au luat o turnură nedorită de nimeni. „Cred că pastilele erau prea puternice pentru ea, că era și cam amețită, adormită, cum să mă exprim mai corect, de când le lua. Îi dădeau o stare de somnolență permanentă. Dăduse în depresie la gândul că eu trebuia să plec. Îmi spusese că are niște gânduri negre, dar atât de departe nu credeam că merge pentru că îmi zicea că se gândește în primul rând la copii”, a spus Vasile Ciobanu.

A lăsat un bilet de adio

Traiul la Seciurile, în Roșia de Amaradia, nu este deloc unul ușor, dar Irina nu lăsase până acum să se întrevadă o astfel de decizie a ei. Vecinele au rămas încremenite când au auzit ce a făcut, iar rudelor nu le venea să creadă că a fost posibil așa ceva, deși au găsit și un bilet lăsat de femeie. Aceasta își cerea scuze pentru decizia luată și le indica celor din familie care dintre rudele sale să aibă grijă de fetița de 12 ani și de băiatul de 5 ani, rămași acum fără mamă.  „A scris că regretă, că are o groapă adânc săpată și că noi să o iertăm că nu mai poate să continue. Biletul l-a luat Poliția, nouă înainte nu ne-a spus nimic despre așa ceva”, a spus Aurel Ciobanu, socrul femeii.

sinucidere_rosia_amaradia

Sărăcia și un gest extrem

Cei doi copii ai familiei destrămate acum vor fi crescuți în continuare de rude, tatăl lor renunțând, cel puțin pentru moment, să mai plece în Franța, alături de fratele său și o cumnată, riscând să piardă și locurile de muncă pe care le găsiseră acolo. La Roșia de Amaradia oamenii nu au nicio perspectivă pentru a-și găsi o slujbă, iar soacra femeii sinucigașe recunoaște că situația financiară a familiei devine și mai complicată dacă băieții săi nu merg la muncă în străinătate. „Nu avem bani nici cât să aducem o pâine la copii câteodată. Unde să muncească părinții aici? Eu nu am pensie, bărbatul meu nu are, copilul nu lucrează, ea nu lucra… Nu ai unde să lucrezi, trăim dintr-un amărât de social, dar ni-l taie și pe ăla, că zice că dacă ai păsări sau un porc în curte nu primești. Spuneți dvs. dacă e bine în țara asta?! Nu e bine, că de aia ne pleacă copiii”, spune Marieta Ciobanu, soacra femeii sinucigașe.

Ancheta Poliției

Trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, polițiștii deschizând o anchetă pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs decesul. Pentru că și-a pus singură capăt zilelor, Irina Ciobanu nu va avea parte de o slujbă religioasă la înmormântare, rudele sale urmând însă de acum încolo să aibă grijă de cei doi copii ai acesteia.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: