Ponta şi Daciana, huiduiţi la Marlorex! TIR incendiat, marfă aruncată în foc

Comercianţii din târgul Marlorex – Craiova au ajuns la limita răbdării. Zi de zi, din 5 decembrie, inspectorii antifraudă de la Târgu Jiu verifică fiecare client, fiecare factură. După ce un inspector a mărturisit public că el şi colegii lui sunt puşi de şeful Adrian Voicu să facă aceste controale abuzive, controalele au încetat. Doar pentru trei zile, pentru că ieri au fost reluate. Comercianţii nu au mai suportat, iar ieri protestul lor a devenit violent. Au incendiat un TIR, au aruncat tone de marfă pe foc. Cu toţii au purtat veste care seamănă cu cele de la Antifraudă, dar pe care scria „DEMISIA VOICU!”. Pentru că Voicu are o relaţie bună cu familia Dacianei Sârbu şi deci a premierului, toate scandările au fost împotriva PSD şi a Guvernului.

O mică revoluție s-a produs ieri în complexul comercial Marlorex de la marginea municipiului Craiova, acolo unde inspectorii Direcției Regionale Antifraudă de la Târgu Jiu descind pe capul comercianților de săptămâni bune, aducându-i pe aceștia la exasperare. Dacă la începutul săptămânii până și un inspector de la Antifraudă Târgu Jiu se plângea public de faptul că el și colegii săi au obosit să facă naveta zilnic de la Târgu Jiu la Craiova și să stea pe capul comercianților din complexul amintit, acum patronii sau vânzătorii din magazinele respective și-au vărsat năduful pe șefii inspectorilor trimiși în control.

Clienţii nu mai vin din cauza „paznicilor”

Oamenii au dat foc unui cap-tractor de la un tir și au ars o parte din mărfurile pe care nu le mai pot vinde pentru că lumea fuge de ei din caua controalelor. La intrarea în târgul comercial a fost expus un banner uriaș, roșu, similar celor folosite de USL în campania electorală, într-o inimioară roșie fiind postate trei fotografii, a lui Victor Ponta, a soției acestuia, Daciana Sârbu, și a lui Adrian Paul Voicu, șeful de la Antifraudă Târgu Jiu și fost iubit al Dacianei Sârbu, după cum a relatat presa centrală. Comercianții i-au pus pe toți trei într-o inimioară roșie și au scris alături, cu litere uriașe numele lui Adrian Paul Voicu, menționând că este membru PSD, dar și „numit de către Ponta șef Antifraudă Târgu Jiu”.

demisia_voicuUn alt mesaj, pe același banner, era „Împreună până la capăt”, oamenii explicând și de ce au ales acest slogan pentru cei trei. „Pentru a distruge mii de locuri de muncă ale românilor din complexul Marlorex”. Pe același banner, cu litere la fel de mari și de roșii, craiovenii care o au primăriță pe Lia Olguța, de la PSD, au scris și „Demisia lui Adrian Paul Voicu PSD pentru abuzurile grave asupra complexului comercial Marlorex Craiova”. Cireașa de pe tort au reprezentat-o însă vestele portocalii, pe modelul celor purtate de inspectorii de la Antifraudă Târgu Jiu, comercianții scriind însă pe ale lor „Demisia Voicu!”.

Șeful Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu, Adrian Paul Voicu nu a putut fi contactat ieri pentru a oferi un punct de vedere, instituția pe care o reprezintă oferindu-le jurnaliștilor propriile opinii doar prin intermediul purtătorului de cuvânt de la nivel central, acesta nerăspunzând însă ieri la telefon pentru a comenta cele întâmplate.

Inspectorii antifraudă au chemat poliția

De frică să nu fie linșați atât de agenții economici care își desfășoară activitatea la Marlorex, dar și de cei care își aprovizionează de aici magazinele, inspectorii antifraudă au solicitat sprijinul poliției și al jandarmeriei. Oamenii legii s-au Tir_ars_marlorexdeplasat imediat la fața locului pentru a calma spiritele și mai mult agenți economici au fost conduși la Secția de Poliție numărul 5 pentru audieri. Aceștia sunt acuzați că au făcut proteste fără a avea autorizație pentru acest lucru, dar și că situația a scăpat de sub control.

Comercianţii şi-au explicat gestul prin faptul că au ajuns la faliment după trei luni de control neîntrerupt. „Vor să ne închidă complexul. Voicu se folosește de inspectori pentru a îndeplini sarcinile lui Ponta și ale primarului din Craiova. Nu se lasă până nu pun lacătul pe acest complex. Din cauza lor, agenții economici nu vor să mai cumpere marfă de la noi, că apoi se trezesc și ei cu controalele peste ei. Nu e posibil așa ceva. În ce țară trăim? Ponta și Voicu cred că totul este al lor. Nu e posibil. Trebuie să se autosesizeze organele abilitate la aceste abuzuri comuniste”, a spus un comerciant.

Redacţia Pandurul primeşte zilnic mesaje şi de la inspectorii antifraudă, care se plâng că sunt folosiţi în jocuri politice, că muncesc între 15 şi 20 de ore pe zi, dar că nimeni nu i-a nicio măsură.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: