Elevă din Bîlteni, premiată în tabăra Zero Waste

O elevă din comuna gorjeană Bîlteni se numără printre câştigătorii concursului de educaţie ecologică „Școala Zero Waste”, destinat tuturor copiilor din şcolile gimnaziale din România.

Giulia Fudulache, elevă a Școlii Gimnaziale nr.1 din Peşteana Jiu, structură a Liceului Tehnologic Bîlteni, a obţinut locul al III-a la secţiunea care a vizat clasele V-VIII. Tânăra a fost răsplătită cu o tableta. Școala la care Giulia studiază a făcut parte dintre cele 13 unităţi de învăţământ care au câştigat participarea în tabăra Zero Waste Summer Camp, organizată în perioada 22-26 august la Căsoaia, în judeţul Arad.

Fiecare şcoală şi-a desemnat 5 sau 6 reprezentanţi pentru a învăţa mai multe despre protecţia mediului, conceptul „zero waste” - fără deşeuri, economisirea resurselor, efectele poluării, dar mai ales pentru a-şi dezvolta abilităţi care să le permită organizarea în şcoală de evenimente şi proiecte ecologice şi nu numai. Toţi elevii participanţi au devenit astfel ambasadori Zero Waste în şcoala lor. Fiecare elev participant la tabăra de la Arad a primit un kit format din rucsac pentru drumeţii sau pentru şcoală, un sac de dormit şi un set cu farfurie, tacâmuri şi pahar de aluminiu. (A.P.)

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: