Elevă din Târgu Jiu, la un pas să fie agresată de colegi

Judecătorii Tribunalului Gorj au respins pe 2 aprilie cererea Protecției Copilului privind încetarea măsurii de supraveghere specializată pentru un minor din Târgu Jiu, fost elev în clasa a VIII-a la Școala “Voievod Litovoi” din municipiu.

Băiatul și alți doi colegi au fost pe punctul de a agresa sexual o colegă, în pauză. Fapta s-a petrecut în mai 2017, când minora a fost dusă de cei trei băieți în spatele curții școlii. “Minora le-a cerut să o lase în pace, spunându-le că, în caz contrar va suna familia. În momentul în care a scos telefonul, L.D. i l-a luat, iar ceilalți doi colegi i-au propus minorei să întrețină relații sexuale cu aceștia și și-au dat pantalonii jos până la genunchi. A mai arătat petenta că la scurt timp s-a sunat de intrare, persoana vătămată plecând de acolo, cei trei neîmpotrivindu-se, iar L.D. returnându-i minorei telefonul mobil. A mai precizat că persoana vătămată a arătat că nu a fost agresată sau lovită de nici unul dintre cei trei minori”, este relatarea făcută la instanță.

Între timp, adolescentul a lăsat școala și a plecat cu familia în Anglia, neputând să revină pentru audieri, pe fondul pandemiei de coronavirus Covid-19. “Din materialul probator administrat în cauză rezultă că minorul nu a mai săvârșit fapte cu caracter penal, însă nu a respectat obligațiile stabilite pe durata măsurii, respectiv nu a urmat programul de consiliere psihologică și nu și-a îmbunătățit situația la învățătură”, se arată în decizia instanței.

De asemenea, se rețin ca fiind contradictorii, pe de o parte, observațiile inspectorilor sociali, în sensul că minorul are un comportament adecvat în familie, comunitate și școală, precum și relații bune cu ambii părinți, cu colegii și cadrele didactice, iar pe de altă parte, observațiile psihologului școlar, în sensul că minorul manifestă violență verbală și fizică, prezintă un comportament deviant, delicvență juvenilă, pericol social, iar în familie sunt dezacorduri puternice și conflicte frecvente. “Instanța de judecată nu a putut proceda la audierea minorului, întrucât în prezent acesta se află în Anglia împreună cu mama sa, nefiind posibilă întoarcerea în țară din cauza situației create de coronavirusul covid 19”, menționează sursa citată.

În aceste condiții, tribunalul concluzionează că minorul nu a respectat obligațiile impuse de instanța de judecată, iar măsurile întreprinse de școală și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj nu sunt urmate, neputându-se reține conformarea conduitei minorului în comunitate și școală, drept pentru care finalitatea măsurii de protecție specială nu a fost atinsă.

“Respinge cererea formulată de petenta DGASPC Gorj (...) având ca obiect încetare măsură supraveghere specializată pentru minorul L.D.-A.”, este decizia luată de instanță la începutul lunii aprilie, care nu este definitivă.

Vizualizări: 4,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: