Elevi cu păduchi la o şcoală din Pocruia

Părinţii elevilor de la Şcoala Gimnazială din Pocruia au sesizat ieri telefonic redacţia spunând că în cadrul şcolii au fost depistaţi mai mulţi elevi cu păduchi. Părinţii spun că le este teamă să-şi trimită copiii la şcoală. Mai mult, aceştia spun că au informat medicul de familie din zonă însă acesta ar fi ignorat sesizarea părinţilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj anunţă că vor lua măsuri de igienizare şi eradicare a păduchilor în unitatea respectivă.

Anda Grindeanu este mama a doi elevi de la Şcoala Gimnazială Pocruia. Acesta a fost cea care a sesizat ieri faptul că mai mulţi elevi au păduchi iar medicul de familie din zonă nu vrea să ia măsurile care se impun. „De la grădiniţă la şcoala gimnazială, toţi sunt plini de păduchi. Eu am doi copii la şcoală care până acum nu au luat, dar nu e posibil să nu faci nimic. Eu am sunat medicul de familie şi mi-a zis că eu nu ştiu că sunt păduchi în şcoală, ce fac atâta caz? E inadmisibil să nu iei măsuri tu ca medic”, a declarat Anda Grindeanu.

Nicolae Brânzan este medicul de familie care răspunde de zona respectivă însă acesta nu a putut fi contactat ieri pentru un punct de vedere. Cert este că directoarea Şcolii Gimnaziale, Camelia Băltărete, contrazice părinţii şi spune că au fost depistate doar două cazuri, iar medicul a luat măsurile necesare de eradicare a păduchilor. „Din câte ştiu eu au fost doar două cazuri depistate şi nu cu păduchi, ci cu ouă de păduchi. Domnul doctor a găsit doi elevi, le-a prescris soluţia şi elevii urmează în prezent tratament urmând ca domnul doctor să mai facă un control săptămâna aceasta să vadă cum sunt elevii respectivi”, a declarat Camelia Băltărete.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au luat ieri la cunoştinţă de situaţia de la Pocruia şi au precizat că vor trimite o echipă de epidemiologi la şcoala cu pricina. Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, a declarat că în cazul în care vor fi depistaţi mai mulţi copii, aceştia vor fi scoşi din colectivitate. „În primul rând se vor lua măsuri de izolare a copiilor care vor fi depistaţi cu păduchi, li se vor da substanţe în vederea tratării şi va fi igienizată incinta şcolii. Periodic vor avea loc controale pentru a preveni fenomenul respectiv”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: