Elevi exmatriculaţi şi la a doua probă scrisă de la BAC

Trei absolvenţi de liceu au fost exmatriculaţi ieri din examenul de bacalaureat după ce au încercat să copieze. Este vorba de doi elevi de la Colegiul “Ion Mincu” din Târgu Jiu şi un altul de la liceul din Turceni. Pentru isprava lor, tinerii nu vor mai putea susţine examenul maturităţii preţ de două sesiuni.

La proba obligatorie a pofilului din cadrul examenului de bacalaureat din acest an au fost înscrişi 4119 elevi, însă numai 3877 s-au prezentat. Cei care s-au pregătit din timp pentru acest examen nu au avut emoţii. “Eu am dat examen la matematică pentru că am urmat cursurile la specializarea matematică-informatică. Subiectele mi s-au părut uşoare. Sper să iau nota 10. Am aplicat pentru o universitate din Anglia. Am fost acceptată numai că trebuie să iau bacalaureatul cu o medie peste 9.50 şi să iau testul de engleză pe care l-am dat deja“, a spus Andra Văduva, absolventă a Colegiului “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.   

Alţii nu s-au pregătit prea mult pentru acest examen. Este şi cazul unui absolvent al Liceului cu Program Sportiv care spune că nu este interesat să urmeze o facultate.”Eu am dat examenul la istorie. A fost foarte greu. M-am pregătit, dar speram să primim subiecte mai uşoare. Sper la un 7. Nu vreau să urmez o facultate, nu îmi foloseşte la nimic. O să plec la muncă în străinătate”, a spus Augustin Velican.

Marius Benegui şi-a susţinut fiica

Printre părinţii care şi-au susţinut ieri copiii la proba obligatorie a profilului s-a numărat şi afaceristul Marius Benegui. Fiica sa Raluca a susţinut examenul la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”. “ Ca orice părinte, emoţiile sunt mari. Sperăm să trecem cu bine peste ele. Acum se văd rezultatele la munca ei din ultimii 12 ani. Vrea să dea mai departe la Facultatea de Medicină din Târgu Mureş. Se va ţine cont de media de la bacalaureat. De asta emoţiile sunt şi mai mari”, a spus Marius Benegui.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: