Notă majorată cu aproape 1,5 puncte la Evaluarea Naţională

Un număr de 185 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Gorj au reuşit să-şi mărească notele la Evaluarea Naţională, după ce au contestat nota primită iniţial. Un singur elev din Gorj s-a ales cu o notă mai mică după ce a depus contestaţie. După recorectarea lucrărilor, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Gorj a crescut cu 0,15%, ajungând la 81,26%. Cea mai mare diferenţă după recorectarea lucrărilor a fost de 1,40 puncte.  

Jumătate din cei 370 de absolvenţi de gimnaziu care au depus contestaţie la notele obţinute la examenul de Evaluare Naţională au obţinut note mai mari după recorectarea lucrărilor, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. „La limba română, din 249 de contestaţii depuse, 152 s-au încheiat cu modificarea notei. Dintre acestea, 151 au presupus creşterea notei, o singură contestaţie a avut ca rezultat micşorarea notei. La matematică, din 121 de contestaţii depuse, 34 au modificat nota prin creştere, nici o contestaţie nu a avut ca urmare scăderea notei iniţiale. Procentul de medii peste 5 după contestaţii s-a modificat puţin, ajungând la 81,26%”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

La nivelul judeţului Gorj, 8 copii au obţinut medii de 10 la examenul de Evaluare Naţională. Iniţial, doar 7 absolvenţi obţinuseră media maximă.  Alţi 455 de elevi au obţinut medii între 9 şi 9,99. La polul opus,  654 au avut medii sub 5.

Au existat cazuri în care elevii au avut note mai mari cu aproape un punct şi jumătate după recorectarea lucrărilor. „Cea mai mare diferenţă este de 1.40, sub diferenţa de 1,50 care ar fi presupus comisie de analiză şi sancţiuni disciplinare”, a precizat Georgeta Popescu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: