Elevi transportaţi la şcoală cu „tractorul“

Dacă în unele comune microbuzele şcolare lipsesc cu desăvârşire, în altele primarii găsesc soluţii ingenioase pentru a rezolva problema transportului şcolar. La Bălăneşti primarul Radu Rotaru a înlocuit motorul microbuzului cu unul de tractor.

Maşina şcolii, un ARO 4X4 ajunsese pe butuci după şapte ani de zile de escaladat coastele din comună. „Microbuzul se cam prăpădise deoarece trebuia să transporte elevi din Voiteştii din Deal, Voiteştii din Vale, iar pe aceste drumuri nu e nici asfalt. Acum am găsit soluţii, i-am înlocuit motorul cu unul de tractor pentru a face faţă drumurilor. Mai vine şi iarna şi trebuie să avem ceva cu care să facem faţă”, spune Radu Rotaru. Şcoala mai deţine un microbuz mai nou, dar acesta este folosit doar pentru drumurile asfaltate pentru a nu se distruge. La nivelul comunei s-au comasat mai multe unităţi, printre care Şcoala Generală Glodeni, Şcoala Primară Voiteştii din Vale, Voiteştii din Deal şi Ohaba. „La şcoala de centru avem aproape 60 de copii. Pentru că am rezolvat problema cu celălalt microbuz nici nu am mai solicitat unul nou de la Ministerul Educaţiei”, mai susţine primarul.

Elevii navetişti mai au de aşteptat

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean mult-aşteptatele microbuze şcolare vor ajunge cel mai probabil în comunele Gorjului în luna decembrie. Pe lista de aşteptare se află comunele Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia, Cruşeţ, Dăneşti sau Roşia de Amaradia, unde au fost comasate şcoli. Pentru a rezolva problema transportului şcolar în unele comune s-au încheiat contracte cu firme de transport.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: