Elevii au plantat meri pe terenurile şcolilor

Consiliul Judeţean Gorj a derulat activităţile de implementare a măsurilor adiacente distribuţiei merelor în anul şcolar 2014-2015. Astfel, s-au achiziţionat

525 puieţi de pomi fructiferi – meri, soiuri de vară şi toamnă, fiind distribuite câte 25 bucăţi de material săditor (5 bucăţi puieţi- soiul Romus; 10 bucăţi puieţi- soiul Starkinson; 10 bucăţi puieţi-soiul Golden Delicios)  împreună cu uneltele agricole  necesare plantării la 21 de şcoli din judeţ. Materialul săditor a fost plantat pe terenurile aferente şcolilor, acţiunea fiind considerată de bun augur de către cadrele didactice, care au coordonat  clasele de elevi participante la acţiune. „Am primit de la Consiliul Judeţean 25 de puieţi de măr, împreună cu uneltele aferente şi am reuşit să facem o plantaţie chiar în curtea şcolii. Mi se pare o investiţie foarte bună întrucât copiii au îmbrăţişat această idee, cei care au participat la plantare urmând să aibă grijă de pomi în continuare”, a precizat Cornel Şomâcu, directorul Şcolii Gimnaziale din satul Ceauru, comuna Băleşti.

Costurile totale pentru achiziţionarea pomilor fructiferi şi a uneltelor necesare plantării au fost de 12.752,25 de lei fără TVA, în această sumă fiind incluse şi cheltuielile aferente transportului.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: