Specializări noi la Liceul Tehnologic Ţicleni

Liceul Tehnologic din Ţicleni vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu 5 clase de a IX-a. În anul şcolar 2015-2016 vor exista două noi specializări. Este vorba de o clasă pe specializarea filologie şi o clasă pe specializarea instructor sportiv. Mai mult decât atât, din toamnă, la liceu va funcţiona şi o şcoală postliceală cu cinci specializări căutate pe piaţa muncii. Tinerii care vor urma cursurile la Liceul Tehnologic Ţicleni vor beneficia de multe facilităţi.

Clasele de a IX-a înfiinţate la nivelul Liceului Tehnologic Ţicleni pentru anul şcolar 2015-2016 vor permite tinerilor absolvenţi să găsească cu uşurinţă un loc de muncă pe plan local şi nu numai. Pentru forma de învăţământ la zi, absolvenţii de gimnaziu vor putea opta pentru specializările: filologie, operator tehnică de calcul sau instructor sportiv, pentru fiecare clasă fiind disponibile 30 de locuri.

Cei care vor dori să urmeze şcoala profesională vor putea opta pentru una dintre cele două clase mixte înfiinţate pentru anul şcolar viitor pe calificările solicitate de agentul economic din zonă: sudor, mecanic echipamente pentru foraj-extracţie, operator la extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor, operator sonde. Pentru fiecare specializare sunt disponibile 15 locuri. Mai este disponibilă şi o clasă de liceu-seral pe specializarea mecanic pentru întreţinere, unde sunt puse la bătaie 30 de locuri. „Pentru anul şcolar următor, liceul nostru a demarat un proces de autorizare provizorie din partea ARACIP pentru noi specializări, noi calificări profesionale, venind astfel în întâmpinarea cerinţelor de pe piaţa muncii, dar şi a cerinţelor absolvenţilor de clasa a VIII-a. Pentru clasa a IX-a liceu zi înfiinţăm de la anul un nou profil şi anume profilul de filologie, este pe filiera umană. Noi până acum şcolarizam doar pe filiera teoretică şi tehnică. Dorim să ne acredităm şi pe specializarea instructor sportiv, este un profil nou. Calificările de la şcoala profesională sunt rar găsite în ofertele educaţionale ale altor licee. Sperăm să atragem cât mai mulţi elevi de pe raza judeţului nostru, şi nu numai. Pentru cei care urmează şcoala profesională, se oferă o bursă în valoare de 200 de lei lunar de către Guvern şi există posibilitatea completării acestor sume şi cu burse din partea agentului economic cu care avem contract”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

Nou! Şcoală postliceală la liceul din Ţicleni

Cu sau fără diplomă de bacalaureat, absolvenţii de liceu vor putea să urmeze şi specializările şcolii profesionale din cadrul liceului, ce va deveni funcţională din anul şcolar viitor. „O noutate este faptul că începând cu anul şcolar 2015-2016, în cadrul Liceului Tehnologic Ţicleni vom înfiinţa o şcoală postliceală care vine în întâmpinarea absolvenţilor de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, şi cărora le oferă cinci specializări noi din diverse domenii. Şcoala postliceală are o durată de 3 semestre, deci un an şi jumătate, şi se finalizează cu examenul de certificare a competenţelor profesionale de nivel 5. Sunt câte 30 de locuri la fiecare specializare”, a mai spus directorul liceului, Mihai Istrate.   

Este vorba de specializările: administrator reţele locale şi de comunicaţii; tehnician echipamente periferice şi birotică; tehnician electronist echipamente de automatizare; tehnician transporturi auto interne şi internaţionale; tehnician controlul calităţii produselor agroalimentare.      

DOTĂRI

Tinerii care vor urma studiile la Liceul Tehnologic Ţicleni şi provin din alte localităţi beneficiază de transport gratuit. Mai mult, liceul dispune de un cămin ce va fi modernizat în viitorul apropiat. Unitatea şcolară dispune de: 8 săli de clasă, 5 laboratoare, 3 cabinete de multimedia/informatică, 4 ateliere şcolare, bibliotecă, sală de sport, o bază sportivă, cabinet de consiliere şcolară, amfiteatru. În prezent se lucrează şi la finalizarea a două terenuri sintetice.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: