Elevii claselor I-VIII vor primi zilnic mere

Elevii claselor I-VIII vor primi zilnic mere, începând cu anul şcolar în curs, potrivit unei decizii luate miercuri de Guvern, care pune în practică Programul european privind încurajarea consumului de fructe în şcoli.

Guvernul a creat cadrul legal pentru introducerea în România a Programul european de încurajare a consumului de fructe în şcoli, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Programul se va derula până în 2013. Pentru anul şcolar 2009-2010, elevii din clasele I-VIII care învaţă în şcoli publice şi private vor primi zilnic mere, în limita a 0,3 lei/elev. Pe parcursul anului şcolar 2009-2010 vor beneficia de acest program 1.717.111 elevi.

Valoarea totală a Programului, pentru acest an şcolar, este de 6,68 milioane de euro, din care suma alocată de UE este de 4,99 milioane de euro, iar contribuţia României - de 1,66 milioane de euro.

„Scopul acestui program este de a crea obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor, având în vedere cifrele ce demonstrează că obezitatea infantilă este în creştere şi devine un fenomen îngrijorător”, a afirmat purtătorul de cuvânt. 

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: