Elevii Colegiului „Magheru”, alături de copiii nevoiaşi din Leleşti

Elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” au oferit o vacanţă de vară, aşa cum n-au mai avut până acum, unor copii din comuna Leleşti, care provin din familii nevoiaşe. Dacă cei mai mici dintre copii şi-au petrecut timpul liber la spaţiul de joacă de la Mall ori prin parcurile din municipiu, cei mari au avut parte de drumeţii, vizite la muzeu, precum şi de filme 3 D. Acum, la începutul anului şcolar, liceenii voluntari le-au oferit ghiozdane, rechizite şi dulciuri, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al sponsorilor.

Proiectul de ajutorare a copiilor proveniţi din familii nevoiaşe a fost iniţiat de Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Sub deviza „Solidaritate, bucurie, speranţă”, liceenii au încercat să-i facă pe copii să conştientizeze faptul că nu trebuie să abandoneze şcoala. În acest sens, 20 de preşcolari şi şcolari au primit ieri ghiozdane, rechizite, jocuri şi dulciuri. Proiectul iniţiat de Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” a început pe 6 mai şi se va încheia pe 5 octombrie. Pe parcursul vacanţei de vară, cei 24 de voluntari implicaţi în proiect au organizat o serie de activităţi pentru copiii nevoiaşi. Copiii au avut parte de vizite în diferite locaţii: Parcul „Constantin Brâncuşi”, City Mall Târgu Jiu,  Parcul ”Coloana Infinitului”, cofetării,  Palatul Copiilor, cu diferitele ateliere şi cercuri dedicate celor de vârsta lor (pictură, gimnastică, dansuri, muzică populară, utilizarea calculatorului, etc.),  Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell” Gorj, Teatrul ”Elvira Godeanu”, cinematografele din oraş („Sergiu Nicolaescu” şi noile cinematografele din zona City Mall), precum şi Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

Vizitele au loc în grupuri de câte 5 minori din grupul ţintă şi cel puţin 5 elevi de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, sub stricta supraveghere a cadrelor didactice coordonatoare. Liceenii au fost foarte încântaţi că activitatea de voluntariat pentru că li s-a permis să participe la rezolvarea parţială sau totală a problemelor apărute din cauza situaţiei financiare a familiilor defavorizate. Profesorii implicaţi în proiect speră ca micuţii ajutaţi prin intermediul acestui proiect să le devină elevi peste ani. „Elevii noştri îi vor vizita pe copii şi de sărbători, iar noi îi rugăm să nu abandoneze niciodată şcoala, problema materială este cea care le dictează soarta. Acum, copiii merg la şcoală şi la grădiniţă pentru că instituţiile de învăţământ se află în localităţile lor, însă la liceu abandonul creşte mereu. Sper ca, peste ani, toţi aceşti copii să fie elevii noştri”, a precizat Carmen Dănăricu, profesor coordonator.

copii_nevoiasi

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: